Waarom moet ik hier heen?

De Kawarau-brug in Queenstown (Nieuw-Zeeland) is de plek van de eerste commerciële bungeejump.

In Queenstown in Nieuw-Zeeland is de commerciële bungeejump geboren. In 1988 ontwikkelt de lokale zakenman A.J. Hackett hier de eerste bungeejump op de Kawarau Bridge. De val is ‘slechts’ 43 meter hoog. Maar wel inclusief de beroemde dip in de rivier.

Het idee van Hackett is de oorzaak van de huidige adrenaline-status van Queenstown. Van overal over de wereld komen toeristen op zoek naar adrenaline. Waarbij deze bungeejump vaak bovenaan hun lijstje staat.

Met zijn 43 meter is hij niet hoog. Maar omdat hier geschiedenis is geschreven blijft deze sprong erg populair. Daarnaast is de beroemde ‘dip’ in het water ook geliefd. Al kun je zelf kiezen of je dit wilt.

Ook het observatiedek is erg populair bij mensen die het niet aandurven, maar zich wel vermaken met de durfals die gillend naar beneden vallen. En het is tevens een goede plek om foto’s van de sprong te maken.

Sinds de eerste bungeejump zijn er hier (en op talloze andere plaatsen) bungeejumps bijgekomen. En jaarlijks worden er nieuwe plannen onthuld voor met name hogere bungeejumps.

Niet alleen de hoogtes verschillen, ook het uitzicht. Zoek zelf diegene die je het best bij je past. Al is die van A.J. Hackett eigenlijk wel verplichte kost.

Meer informatie: www.bungy.co.nz

Corno’s reistips:

Queenstown is de plek waar het bungeejumpen populair is gemaakt. Tegenwoordig voert in deze stad de adrenaline de boventoon. Op de meest gekke manieren, waarbij de uitdagingen steeds groter, sneller en angstaanjagender worden. In dit voormalige goudstadje kun je je grenzen verleggen. Een bezoek aan Queenstown is vaak onderdeel van een reis door Nieuw-Zeeland. Je kunt zowel het Noorder- en Zuidereiland aan doen of een specifiek gebied kiezen. Hierbij mijn tips om je rondreis door Nieuw-Zeeland te plannen: