Waarom moet ik hier heen?

Wie het Fiordland Nationaal Park echt wil ervaren moet in een kajak stappen. En rustig door de fjorden peddelen. Waarbij je onderweg allerlei dieren kunt tegen komen. Van pinguïns en zeeberen tot dolfijnen.

Fiordland National Park is immens. Een heerlijk landschap dat je op diverse manieren kunt verkennen. Natuurlijk te voet, maar ook per kajak. Waarbij je de fjorden ziet vanaf het wateroppervlak.

En als dat nog niet genoeg is kom je hoogstwaarschijnlijk ook wel dieren tegen. Zoals nieuwsgierige pinguïns (die komen geregeld heel dichtbij) of hongerige zeeberen. Maar ook dolfijnen laten zich soms zien.

Kajakken Milford Sound
Kajakken met een gids in Milford Sound. Corno van den Berg

Kajaktochten duren vaak enkele uren, al kun je ook dagen op pad. Dit gaat onder begeleiding van een gids. Deze legt je van alles uit over dit ruige gebied.

Een kajaktocht kan zowel in het wereldberoemde Milford Sound, maar ook in het veel rustigere Doubtful Sound. Kies zelf maar waar je het water op wilt.

Corno’s reistips:

Een reis door Nieuw-Zeeland kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Zelf heb ik een rondreis gemaakt over het Noorder- en Zuidereiland. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Kajakken