Waarom moet ik hier heen?

Een wandelpad door 115 jaar oude kustmammoetbomen in het majestueuze Redwood Forest, via 22 burgen over een totale lengte van 533 meter. Die op artistieke wijze worden verlicht. Het geeft goed de mystieke kracht van Nieuw-Zeeland aan.

Zo ziet het pad er overdag uit.

Redwoods was al bekend bij de liefhebbers van oerbossen. Sinds kort heeft dit bos een nieuwe attractie; een wandelpad door de bomen via 22 burgen. Op zo’n 25 meter hoogte, zodat je goed kunt zien hoe machtig dit bos is. Het pad heeft een totale lengte van 533 meter.

De Nieuw-Zeelandse designer David Trubridge zag het pad overdag, maar was vooral benieuwd hoe het er ’s nachts uit zag. Hij hing dertig enorme houten lantaarns van ruim twee meter op en plaatste veertig gekleurde spotjes verlichten.

En zo in de avond…

Hierdoor kunnen bezoekers nu ook ’s avonds laat door het machtige bos lopen. Met zachte kleuren, maar ook met felle kleuren. Het is een kleurenspektakel waar de meeste bezoekers lyrisch over zijn.

Hoe kom ik er?
De Redwoods Treewalk ligt net buiten Rotorua.Je kunt het pad de gehele dag bezoeken, maar het mooiste is in de avond. De verlichting brandt in de zomer tot tien uur ’s avonds en in de winter tot acht uur.

Meer informatie: www.treewalk.co.nz