Waarom moet ik hier heen?

Jet Boating is anders. En alleen Nieuw-Zeelanders kunnen dit verzinnen. In een ultrasnelle boot vaar je door een smalle kloof, langs steile rotsen en maak je scherpe bochten en keer je zelfs om waarbij je je stevig moet vast houden.

De kapitein is eerst nog vriendelijk. Maar al snel vlieg je in een soort speedboot over extreem laag water in hoge snelheid langs rotsen, bomen en kiezelpartijen. En hij laveert bewust vlak langs de rotsen.

Dit is adrenaline all-over. Je maakt snelle bochten van 360 graden en af en toe stopt de boot voor enige uitleg. Om er daarna weer met een rotgang vandoor te gaan.

Een Shotover Jet raast voorbij.
Een Shotover Jet raast voorbij. Corno van den Berg

Je hebt geen tijd om goed om je heen te kijken, al is de omgeving meer dan mooi. Het decor is de fraaie Shotover River. De chauffeurs zijn extra getraind om de speciaal gebouwde boten goed te kunnen besturen.

Als je durft kun je het beste aan de buitenkant van de boot gaan zitten. Dan zie je de rotsen echt aan je voorbij flitsen. Ook voorin heb je een extreem goede belevenis. Het vertrekpunt voor deze waanzinnige tochten is net buiten adrenalinehoofdstad Queenstown.

Meer informatie: www.shotoverjet.com

Corno’s reistips:

Queenstown is de plek waar het bungeejumpen populair is gemaakt. Tegenwoordig voert in deze stad de adrenaline de boventoon. Op de meest gekke manieren, waarbij de uitdagingen steeds groter, sneller en angstaanjagender worden. In dit voormalige goudstadje kun je je grenzen verleggen. Een bezoek aan Queenstown is vaak onderdeel van een reis door Nieuw-Zeeland. Je kunt zowel het Noorder- en Zuidereiland aan doen of een specifiek gebied kiezen. Hierbij mijn tips om je rondreis door Nieuw-Zeeland te plannen: