Waarom moet ik hier heen?

De Fox-gletsjer behoort tot de makkelijkst toegankelijke gletsjers ter wereld. Met opvallend felblauw (en dus hard) ijs. Je kunt hier met een gids het ijs op, wat een heerlijke ervaring is. Zeker als je tussen het blauwe ijs loopt.

Bijzonder is dat de Fox-gletsjer (in het Engels de Fox Glacier) volgens metingen groeide van 1985 tot 2009; in 2006 groeide hij meer dan een meter per week. De laatste jaren trekt hij zich snel terug, net als veel andere gletsjers op aarde.

De gletsjer is 13 km lang en het ijs maakt een hoogtereis van maar liefst 2600 meter. De Fox-gletsjer kreeg zijn naam in 1872 na een bezoek van de toenmalige minister-president van Nieuw-Zeeland, William Fox.

Je kunt ook met een helikopter de Fox-gletsjer en de omgeving verkennen. Dan pas zie je hoe groot het is, alsook hoe erg de gletsjer zich terug trekt.

Meer informatie: >www.foxguides.co.nz

Corno’s reistips:

Een reis door Nieuw-Zeeland kun je zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Zelf heb ik een rondreis gemaakt over het Noorder- en Zuidereiland. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.