blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

6 tips om je optimaal voor te bereiden op jouw vliegreis

Na het boeken van je vliegreis is misschien wel het leukste gedeelte van de reis begonnen: de voorpret! Om de voorpret zo leuk mogelijk te houden is het zaak om je reis goed voor te bereiden vanuit Nederland. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk en dat geldt ook voor jouw aankomende reis. Hoe ga je naar het vliegveld, wat moet je allemaal regelen voor vertrek, wat neem je mee? Het zijn vragen die je bezighouden en waar wij je graag bij helpen. Lees snel verder voor tips om je optimaal voor te bereiden op jouw volgende vliegreis.

1. Inlezen in je bestemming

Als het goed is heb je voor een bestemming gekozen waar je al enigszins iets van weet, waardoor je er graag naartoe wilde gaan. Of misschien ga je helemaal op de bonnefooi, dat kan natuurlijk ook. Wat jouw reden ook is, het is altijd goed om even in het huidige klimaat te duiken van jouw bestemming. Niet alleen het weer is belangrijk, maar het is ook goed om op de hoogte te zijn van eventuele maatschappelijke situaties, reisbeperkingen etc. Als er datzelfde weekend een grote demonstratie in het midden van het centrum gepland staat, is dat fijn om van op de hoogte te zijn.

2. Van en naar het vliegveld

Naast dat jouw vliegreis zelf helemaal in orde moet zijn en je met de juiste papieren naar het vliegveld vertrekt, is de reis naar het vliegveld net zo belangrijk. Bedenk van tevoren hoe je daarheen gaat. Welke treinverbindingen zijn er en in het geval van een auto is het fijn om te weten waar je kunt parkeren. Veel vliegvelden hebben omringende parkeergarages waar je gedurende jouw reis de auto kunt parkeren tegen een scherp tarief. Bijvoorbeeld meerdere parkeerplekken bieden dit aan, maar ook Schiphol en andere grote vliegvelden doen dit. Ga lekker voor gemak en houd je auto dichtbij.

3. Medicijnen om niet te vergeten

De inname van medicijnen kan in je alledaagse leven iets zijn wat heel logisch is en wordt om die reden al snel vergeten bij het inpakken. Maak een checklist van alle dingen die je mee moet nemen om jouw trip zo leuk mogelijk te houden en medicijnen horen daar een vast onderdeel van te zijn. Maak ruim van tevoren een lijstje op en bekijk of je nog iets moet bijbestellen voordat je vertrekt.

4. De weersverwachting

Moet je een extra trui inpakken of juist een extra bikini? Het zijn cruciale vragen als je slim wilt inpakken en zeker op korte bestemmingen waarbij je alleen handbagage meeneemt, is slim inpakken zeker gewenst. Als je ziet dat er toch een regenbuitje op de planning staat van jouw tropische bestemming is het misschien heel fijn om toch net die regenjas even mee te nemen. Heb je toch te veel kleding ingepakt? Zorg er dan voor dat je laagjes aandoet voordat je het vliegtuig instapt. Deze methode zorgt ervoor dat je toch al jouw favorieten mee kunt nemen op reis en niets hoeft achter te laten.

5. Maak reserveringen vooraf

Deze tip geldt vooral wanneer je het fijn vindt om er zeker van te zijn dat jij een plekje hebt bij de meest gewilde restaurants en/of activiteiten. Zeker wanneer je al iets op het oog hebt, kan het ongewilde stress wegnemen wanneer je weet dat iets al helemaal in kannen en kruiken is. Het zou toch zonde zijn als je uitkijkt naar iets, maar er op de bestemming achter komt dat alles al vol zit op de dag dat jij dit gepland had in je hoofd.