Cahill’s Crossing: Gevaarlijkste oversteekplaats ter wereld

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Cahill’s Crossing: Gevaarlijkste oversteekplaats ter wereld

In Australië leven talloze gevaarlijke dieren, terwijl Australiërs worden vaak gekscherend durfals genoemd. Zij leven met de ruige natuur, de gevaren en het vaak weinig vriendelijke klimaat. Ze gaan er vaak op uit, waarbij Cahill’s Crossing een uitdaging is. In de video zie je waarom.

Cahill’s Crossing ligt in het wereldberoemde Kakadu National Park. Dit natuurpark ligt in het noorden van Australië en is vooral bekend om de natuur en de kunst van de oorspronkelijke bewoners.

En bij de Aussies is deze plek bekend om Cahill's Crossing. Deze doorwaadbare rivier kun je met een 4WD auto nemen, maar alleen bij goede omstandigheden.

Maar het regent hier nog weleens, waardoor het waterpeil snel stijgt. Daarnaast kan de stroming te sterk zijn voor je auto, waardoor je zo de rivier in drijft.

De levensgevaarlijke krokodillen

En dat is dan niet je grootse probleem. Het water zit werkelijk vol met zoutwaterkrokodillen. Deze dieren zijn niet bang voor mensen en kunnen wel 4 meter lang worden. Soms zitten er wel 30 krokodillen in het water rondom de brug.

Sterker nog, ze maken geregeld slachtoffers onder mensen. De dieren liggen soms op de weg te zonnen, zodat je er niet langs kunt. Zeg het maar, zou jij deze oversteek durven maken?

Bekijk de beelden van Cahill's Crossing