blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Camera in cockpit piloot laat zien hoe lastig landen in storm is

Het vliegverkeer had de afgelopen dagen ook veel last van de stormen. Talloze vluchten gingen niet door, terwijl veel piloten hun absolute best moesten doen om de overige vliegtuigen goed te laten landen. Zo ook Qatar Airways piloot Khalifa Al-Thani, die moest landen in Londen met stevige zijwind.

De ervaren piloot plaatste een camera in de cabine en plaatste de video online. Toen meldde een vliegtuigspotter zich, die zijn zwabberende vliegtuig ook had gefilmd.  Khalifa Al-Thani combineerde beide beelden van zijn landing op de luchthaven van Heathrow in Londen in een bijzondere video.

Je ziet duidelijk hoe het vliegtuig door de sterke wind continu schommelt. En ook hoe het stuur van piloot Khalifa Al-Than sterk beweegt. Hij moet voortdurend corrigeren om het vliegtuig stabiel te houden.

Zeker op het laatste deel bij de landing moet hij opletten, wat je kunt zien op de videobeelden van de vliegtuigspotter. Maar het lukt hem. De video is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken op de diverse sociale media.

Bekijk de indrukwekkende beelden