Wat zijn de mooiste stranden ter wereld? Zoals altijd is een lijst zoals deze discutabel. En deze zeker ook. Op de wereld zijn er tienduizenden stranden, maar wat zijn de mooiste is lastig. Deze lijst is van de vele bezoekers van de website TripAdvisor, met diverse verrassingen. Wat het extra leuk maakt.

Let wel, TripAdvisor is een Amerikaanse website. Hierdoor staan er bijvoorbeeld opvallend weinig Afrikaanse en Aziatische stranden bij, wat niet geheel klopt. Mede daarom heb ik twee bonus-stranden toegevoegd, die op mijn favorieten lijst staan. Maar toch is dit wel een interessante lijst. En ik ben benieuwd wat jouw favoriet is.

Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazilië

Praia do Sancho, Fernando de Noronha in Brazilie.
Praia do Sancho, Fernando de Noronha in Brazilië.Mathieu Bertrand Struck

Het Praia do Sancho is een strand in de archipel Fernando de Noronha in Brazilië. Het is volgens velen een van de mooiste stranden op aarde. Dat niet eenvoudig is te bereiken. Het ligt tussen twee rotspartijen in, waardoor je moet klimmen. Fernando de Noronha is een immens nationaal park voor de kust van Brazilië. Ideaal om te wandelen en te snorkelen, zoals op de foto is te zien.

Varadero Beach, Cuba

Het strand van Varadero op Cuba.
Het strand van Varadero op Cuba. Anton Novoselov

Varadero Beach op Cuba is wereldberoemd. Het strand in het noorden van het eiland is groot, maar het kan ook wel erg druk zijn. Het fijne zand is echter heerlijk en knispert aan de voeten. Je kunt hier met name goed vertoeven in de ochtend of bij zonsondergang. Dan zie je waarom dit strand in deze lijst staat.

Eagle Beach, Aruba

Eagle Beach op Aruba
Eagle Beach op Aruba. Serge Melki

Eagle Beach op Aruba is overbekend door het strand, maar ook door de unieke, en opvallend kleine, divi-divi-bomen. Deze bomen zijn door de permanente wind vergroeid naar het zuidwesten en sieren het strand. Eagle Beach is volgens veel mensen het mooiste strand van de Caraïben. En dus ook een van de mooiste ter wereld.

Playa de la Concha, San Sebastián, Spanje

Playa de la Concha in Spanje.
Playa de la Concha in Spanje.Joan

Het Playa de la Concha ligt in de baai van San Sebastián in het noorden van Spanje. Het is een opmerkelijk breed strand, dat tussen twee heuvels ligt. In het midden van de baai ligt het eilandje Sante Klara, waar je heen kunt zwemmen.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks-en Caicoseilanden

Grace Bay Beach op Turks-en Caicoseilanden
Grace Bay Beach op de Turks-en Caicoseilanden. Club Med

Veel exotische dan Grace Bay Beach op de Turks-en Caicoseilanden wordt het niet. Dit paradijsje heeft hagelwit zand en helder lichtblauw water. Je kunt hier eindeloos wandelen, snorkelen en zwemmen in het warme water.

Clearwater Beach, Florida, VS

Clearwater Beach in Amerika.
Clearwater Beach in Amerika.Michel Rathwell

Clearwater Beach ligt bij het plaatsje Clearwater in het westen van Florida in de Verenigde Staten. Het heeft al vaker de prijs van de mooiste strand van Amerika gewonnen. Het is een langgerekt strand. Je kunt hier zelfs doorlopen tot het relatief onbekende Caladesi Island State Park. Waarbij je uit kunt kijken over een ander natuurpark: Honeymoon Island State Park. Waarbij je ook nog wel dieren kunt spotten als pelikanen, aalscholvers en reigers.

Spiaggia dei Conigli / Rabbit Beach, Lampedusa, Sicilië

Strand Lampedusa in Italië.
Strand Lampedusa in Italië.Andrea Omizzolo

Spiaggia dei Conigli is een wonderlijk strand op het eiland Lampedusa bij Sicilië in Italië. De naam betekent ‘konijnenstrand’, omdat hier vroeger opvallend konijnen rond liepen. Het strand ligt ingeklemd tussen de rotsen en is alleen te voet te bereiken. Daarvoor volg je een smal pad naar beneden. Het eerste deel is opvallend ondiep. Het water is extreem helder en lekker warm. Je kijkt uit over Isola dei Conigli, een steile rots. Aan de linkerkant heb je een smalle doorgang

Seven Mile Beach, Kaaimaneilanden

Seven Mile Beach op de Kaaimaneilanden.
Seven Mile Beach op de Kaaimaneilanden. James Willamor

Seven Mile Beach op de Kaaimaneilanden is wereldberoemd. En niet alleen in het Caribisch gebied. Ook deze behoort tot de mooiste ter wereld. Dit strand ligt in het westen van Grand Cayman. Je hebt ook een goede kans om een leguaan op zijn gemak in de zon te zien liggen.

Playa Norte, Isla Mujeres, Mexico

Playa Norte op Isla Mujeres in Mexico.
Playa Norte op Isla Mujeres in Mexico.dronepicr

Playa Norte ligt op Isla Mujeres in Mexico. Dit eiland is een heus vakantie-eiland met een lekker klimaat, fijn zandstrand en zelfs een kans om een walvishaai te ontmoeten als je hier gaat snorkelen in iets dieper water.

Seven Mile Beach, Negril, Jamaica

Seven Mile Beach op Jamaica.
Seven Mile Beach op Jamaica. Peter

Seven Mile Beach ligt ten noorden van het dorp Negril op Jamaica. Het is beroemd op het hele eiland en er is altijd levendigheid. Er zijn diverse bars in de buurt, waar je de vaak fraaie zonsondergang kunt zien.

Bonus 1: Anse Source D’Argent, La Dique, Seychellen

Anse Source D’Argent op de Seychellen.
Anse Source D’Argent op de Seychellen.Bjørn Christian Tørrissen

Anse Source D’Argent op de Seychellen is volgens mij het mooiste strand ter wereld. De granieten rotsen, het goudgele zand, het heldere water en de groene rotsen zijn magisch mooi. Als de zon ondergaat weet je bijna niet waar je moet kijken.

Bonus 2: Whitehaven Beach, Whitsunday Islands, Australië

Whiteheaven Beach in Australie.
Whiteheaven Beach in Australië.Jared Yeh

Whiteheaven Beach in Australië is wereldberoemd geworden door social media. Hier is een grote getijdenwerking bezig, waardoor het uitzicht per dag anders is. Je ziet hier alle kleuren groen en blauw, met daartussen stroken wit zand. Je vindt dit unieke strand bij de Whitsunday Islands aan de oostkant van Australië.