Wil jij binnenkort op stedentrip? Maar weet je niet waarheen? Dan is deze lijst met tips voor de 100 beste Europese steden superhandig.

beste stedentrips Europa

Mijn Top 3 voor een stedentrip voor dit voorjaar:
1. Bekijk mijn tips voor Lissabon
2. Bekijk mijn tips voor Boedapest
3. Bekijk mijn tips voor Madrid

Hieronder zie je in de tabel hoe alle 100 steden scoren op de diverse onderdelen. Je kunt op een tabel klikken, dan zie je welke stad er op dat onderdeel het beste scoort. De maximale score is 100.

Zo weet je in een keer hoe duur de hotels gemiddeld zijn. En hoeveel het eten en drinken kost. Alsook of er veel te doen is in de stad. Als je dit alles meerekent krijg je onderstaande lijst. Met diverse verrassingen.

Deze lijst is samengesteld door HomeToGo en GoEuro, twee partijen die reizen naar talloze steden aanbieden. Gebruikte criteria voor de beoordeling van de steden (naar belangrijkheid):

Nachtleven
Gebaseerd op het aantal bars/clubs, de sluitingstijd en de gemiddelde bierprijs. Alle informatie is afkomstig van de GoEuro Beer Price Index, Ultimate Fun City Ranking, TripAdvisor, ResidentAdvisor, TimeOut, The Culture Trip, Numbeo, Telegraph en toeristen informatiepunten.

Activiteiten
Gebaseerd op het aantal activiteiten in de stad, het aantal kledingwinkels en de gemiddelde winkelprijs (gebaseerd op de gemiddelde prijs van 1 broek en 1 zomerjurk in een internationaal winkelketen, data afkomstig van Tripadvisor en Numbeo).

Eten& Drinken
Gebaseerd op de gemiddelde prijs van een maaltijd in restaurants met lage en middel-prijs waarden. Daarnaast is gekeken naar de gemiddelde prijs van een cola en het aantal restaurants in de stad, data afkomstig van Tripadvisor en Numbeo.

Overnachting
Gebaseerd op de gemiddelde prijs van een overnachting per persoon en het aantal accommodatie per stad, data afkomstig van HomeToGo. De prijzen van vakantiewoningen voor max. 6 personen zijn berekend op basis van meer dan 800.000 boekingen op HomeToGo tussen october 2016 en september 2016.

Openbaar Vervoer
Gebaseerd op de prijs van openbaar vervoer, o.a. de prijs van een enkele reis en het taxitarief (startprijs en rit van 1 kilometer), data afkomstig van Numbeo.

Totaalscore
Gebaseerd op alle bovengenoemde categorie├źn, in volgorde van belangrijkheid. Bijkomstig is Quality of Life: onder deze factor vallen Climate Index, Pollution Index, Safety Index, Purchasing Power Index, Health Care Index, Cost of Living Index, vastgoedprijs tot inkomen ratio, and Traffic and Commute Time Index gebaseerd op Numbeo data. Deze factor is meegenomen in de eindberekening meer wordt niet laten zien in de rangschikking.