Video: Beer loopt naar toeristen bij Lake Louise - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Grizzlybeer loopt naar toeristen bij Lake Louise in Banff

In Canada heb je altijd kans om wilde dieren tegen te komen. En, om eerlijk te zijn, hoop je er ook wel een beetje op toch? Zoals deze toeristen meemaken. Bij het vaak drukke hotel bij Lake Louise zien ze plotseling een Amerikaanse bruine beer of grizzlybeer lopen.

Het dier loopt op zijn gemak op het aangelegde pad rond het meer. Het is een plek waar dagelijks duizenden mensen komen. Sterker nog, het is de belangrijkste attractie van Banff National Park. Al heeft dit natuurgebied nog veel meer te bieden.

Hoe zou jij reageren?

De toeristen zijn verstijfd en kunnen weinig anders doen dan muisstil afwachten. De beer wandelt naar hen toe en loopt zelfs langs hen heen. Om daarna doodleuk even te snuffelen om hun kleren en rugzak. Waarna het dier zijn weg vervolgt.

Zoals je kunt zien heeft de beer een halsband om, zodat zijn gedrag door parkwachters kan worden gevolgd. Mogelijk is het een beer die vaker in de buurt van mensen komt, maar verder voor geen problemen zorgt. Maar de grote vraag is, hoe zou jij reageren als je dit dier tegen komt? Zou je het gaaf vinden? Of net iets te spannend?

Bekijk de video