blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Holly de beer is de winnaar van de Fat Bear Week

De Fat Bear Week, het is een wedstrijd die al vijf jaar wordt gehouden in het beroemde Katmai National Park. Het klinkt als een grappige wedstrijd, of zelfs een beetje zielig. Maar het is eigenlijk bloedserieus.

De bruine beren moeten elke zomer zoveel mogelijk vet kweken, zodat ze de koude winter kunnen overleven. Tijdens hun winterslaap verbranden ze het opgebouwde vet om te kunnen overleven. Vandaar dat deze wedstrijd is opgezet, om de mensen meer bewust te maken van het leven van een roofdier zoals de bruine beer. En dat de zomer voor deze dieren de belangrijkste tijd van het jaar is.

Veel beren maken jaarlijks hun opwachting bij Brooks Falls, waar duizenden zalmen naar toe trekken om kuit te schieten. Dit machtige natuurspektakel is via een webcam te volgen. Ook op Droomplekken.nl besteed ik hier veel aandacht aan. Lees meer over Brooks Falls.

Dit is de winnaar: Holly

Inmiddels doen duizenden mensen mee met de stemming. De afgelopen weken zijn er talloze foto’s geplaatst van bruine beren die door de parkwachters zijn gezien. Ze krijgen een naam of een nummer, omdat ze meestal eenvoudig zijn te herkennen. Al kunnen de wilde beren niet echt worden gewogen, je kunt vaak heel goed zien of de dieren genoeg voedsel hebben kunnen vinden. En de meeste beren hebben een goed jaar achter de rug, ondanks de hete zomer in Alaska.

Zo verliep de stemming:

Meer uitleg over deze wedstrijd: