blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Iguazu Falls gedeeltelijk afgesloten door ongekend hoog water

De wereldberoemde Iguazu Falls zijn indrukwekkend om te zien. Zeker nu, want door overstromingen is er maar liefst 10x meer water geweld te zien. Door aanhoudende regens in de omgeving treden de watervallen buiten hun oevers. Mede hierdoor is een aantal voetgangersbruggen boven het water afgesloten, omdat het te gevaarlijk voor toeristen zou zijn.

Iguazu watervallen blijven vooralsnog open

Gelukkig is een groot deel van het natuurgebied nog wel open, zowel in Argentinië als Brazilië. Zodat bezoekers het natuurgeweld kunnen zien. Het is dan ook drukker dan normaal. want ja, als je toch in de buurt bent. Dan zie je iets wat weinig mensen zien. Zoveel water bij elkaar komt slechts één keer in de zoveel jaar voor volgens kenners. Het water is wel veel bruiner dan normaal. Dit komt door de grote hoeveelheid zand dat het water meeneemt.

Zoals je op deze video kunt bekijken is het meer dan imposant. Maar ook wel een beetje eng, want ongelukken met zoveel kracht liggen op de loer. In 1996 kwamen hier 40 mensen om toen een voetgangersbrug instortte. Later bleek dit vooral door slecht onderhoud te komen. De vraag is: Hoe ver ga je als je onder extreme omstandigheden een plek bezoekt? Angstaanjagend mooi, zo kun je dit wel omschrijven toch?

Ook naar Iguazu Falls?

Ik bezocht beide kanten en deel mijn tips in dit artikel over Iguazu Falls.

Bekijk de unieke beelden