Video: Maanvis gered door vissers uit visnet - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Immense maanvis wordt bevrijd uit visnetten

Het zijn intrigerende beelden van een bijzonder dier. Voor de kust van het Spaanse Ceuta in de Middellandse Zee werd een maanvis van 3,2 meter lang gered. Het dier zat verstrikt in vissersnetten en kon na een intensieve redding weer worden vrijgelaten. De video gaat nu de wereld over.

Ceuta is een Spaanse enclave in Marokko. Het wordt ook wel een vrijhaven aan kust van Afrika genoemd. Deze autonome stad hoort officieel bij Spanje. Een groep vissers zag het dier vastzitten in netten. Eerst moesten ze dichterbij komen zonder te dier te verwonden.

Ze probeerden het eerst in het water te bevrijden, maar dat viel niet mee. uiteindelijk moesten ze het dier aan boord takelen om het te kunnen bevrijden. Het dier werd daarna vrijgelaten in het water. Duikers keken of het dier in orde was, maar het zwom op zijn gemak weg. Op de video kun je zien hoe groot de vis is.

De maanvis is immens groot

Het dier woog bijna 2.000 kilo en was 3,2 meter lang en 2,9 meter breed. Maanvissen worden zelden gezien, met name de hele grote exemplaren zoals deze.

Maanvis of zonnevis?

Bijzonder is dat de Nederlandse naam voor het dier maanvis is. Terwijl de Engelsen hem sunfish noemen. De Nederlandse naam komt van de ronde vorm van het dier. De Engelse naam komt van het feit dat ze soms plat in het water liggen en lijken van de zon te genieten. Ook is hij wel bekend als mola mola, dit is de officiële Latijnse naam. 

Bekijk de beelden van het geredde dier