blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Jonge zeeolifanten willen knuffelen met toerist bij Antarctica

Jonge zeeolifanten zijn vaak erg knuffelbaar, al zijn ze opvallend groot. Tijdens mijn reis naar Antarctica merkte ik het zelf toen een jong zijn zware kop op mijn knie legde. Ook deze toerist krijgt aandacht van een paar jonge dieren, wat heerlijke beelden oplevert.

Tijdens een rondreis naar Antarctica kun je onder meer het eiland South Georgia bezoeken. Hier leven miljoenen pinguïns en talloze andere dieren. Het is beroemd geworden vanwege de vele natuurdocumentaires die hier zijn gemaakt. En eerlijk is eerlijk, toen ik hier was voelde ik ook alsof ik in een gigantische natuurdocumentaire rond liep.

Een van de meest bijzondere dieren die op het eiland leven is de zuidelijke zeeolifant. De jonge dieren blijven achter als de ouders op zoek gaan naar voedsel. Ze zijn nieuwsgierig naar de toeristen die hier mondjesmaat worden toegelaten. Je mag niet op de dieren af lopen, maar mag wel op een afstand gaan zitten. Dan komen ze vaak naar je toe. Zoals op de video te zien is.

De ultieme rondreis

Ik maakte een paar jaar geleden een lange reis van Ushauai in Argentinië naar de Falklandeilanden, South-Georgia, South Shetland islands en het Antarctisch schiereiland. Op die reis zag ik duizenden pinguïns. En ook diverse soorten. Waaronder de guitige ezelspinguïn, keizerspinguïn, koningspinguïn, macaronipinguïn, rotspinguïn, kinbandpinguïn, adeliepinguïn en Schlegel’s pinguïn.

Bekijk mijn reisverhaal over de 20-daagse rondreis

Het is echt een reis om nooit te vergeten. Het is duur, maar absoluut de moeite waard. Lees hier al mijn avonturen en tips voor je rondreis naar Antarctica.

Bekijk de lieve beelden

Dit was mijn reis naar Antarctica