Keukenhof toegang met zesgangendiner bij sterrenrestaurant Bolenius

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Keukenhof toegang met zesgangen diner bij Michelin restaurant Bolenius

Een dagje bloemen kijken naar de Keukenhof en dan aansluitend een zesgangen diner bij sterrenrestaurant Bolenius in Amsterdam. Dat klinkt als een heerlijke dag toch? Ik was bij de allereerste sessie in de Keukenhof zelf en het smaakte letterlijk naar meer.

Op mijn website werk ik al een tijdje samen met aanbieder van ticketaans Tiqets. Zij bieden entreekaartjes en bijzondere excursies naar talloze bestemmingen. En het was hun idee om  exclusief samen te werken met sterrenrestaurant Bolenius en de Keukenhof. Bezoekers van Keukenhof kunnen hun bezoek aan de bloeiende bloemen op een bijzondere manier af sluiten. In de avond kunnen ze genieten van een speciaal voor Keukenhof samengesteld zesgangendiner in sterrenrestaurant Bolenius.

Klassieke muziek tijdens het diner in de Keukenhof. ©Corno van den Berg

Het menu

Ik mocht voorproeven in de Keukenhof en werd lekker verrast. Op de achtergrond werd live klassieke muziek gespeeld. De amuse was een Ingelegde tulpenbol met mosterd sabayon. Het menu bestond verder uit Groenten uit de moestuin, met kruiden en bloemen. Het meest bijzondere vond ik de roos van rode biet, met oesterzwam en rozenbottel. Het is het seizoen van de Oosterscheldekreeft, deze werd geserveerd met een emulsie van honing en rode bes.

Lamsvlees in eigen saus met tuinbonen, doperwten, kruiden ven bloesem van boerenkool ©Corno van den Berg

Daarna volgde spaghetti met asperges, scheermessen en het 'witte goud'. Het werd gevolgd door lamsvlees in eigen saus met tuinbonen, doperwten, kruiden ven bloesem van boerenkool. Het dessert was bloemenhoning en een klompje gemaakt van wortel.  

Proef de Nederlandse keuken

Chefkok Luc Kusters van restaurant Bolenius wordt gezien als een van de grondleggers van Dutch-Cuisine. Hij ontwierp een menu dat is geïnspireerd op Keukenhof. Bezoekers van Keukenhof krijgen na hun bezoek aan de tuinen een bijzondere beleving voorgeschoteld. Zo kun je dus overdag genieten van de uitbundige bloei in de vele inspiratietuinen, en kun ‘s daarna in restaurant Bolenius in Amsterdam genieten van een gastronomisch en exclusief zesgangen Keukenhofdiner.

Zo werd het menu geserveerd. ©Corno van den Berg

,,Deze unieke samenwerking met Keukenhof is een geweldige kans om de Nederlandse keuken te promoten. Dit is iets waar ik mij al jaren voor inzet. We zijn ook het eerste en enige restaurant in en rond Amsterdam met zowel een Michelin-ster als een groene Michelin-ster. Dus hebben we een menu gecreëerd dat is geïnspireerd op 's werelds mooiste tulpentuin!" zegt SVH-Meesterkok Luc Kusters, patron-cuisinier Restaurant Bolenius.

,,Eten is een groot deel van hoe mensen cultuur ervaren. Bij Tiqets zijn we erop gericht om mensen de best mogelijke ervaring te geven in en rond musea en attracties. We zijn verheugd deze unieke kans te bieden om een bezoek aan de beroemdste tulpentuin van Nederland te combineren met een spannend diner geïnspireerd op de klassieke Nederlandse bloemen en Nederlandse ingrediënten”, zegt Tiqets oprichter & president Luuc Elzinga.

De roos van rode biet met tulpen op de achtergrond. ©Corno van den Berg

Zelf proeven?

Het exclusieve arrangement is alleen beschikbaar op donderdagen vanaf 21 april t/m 19 mei en er is een bepekt aantal plaatsen. Restaurant Bolenius ligt op 30 km afstand van Keukenhof aan de goed bereikbare Zuidas van Amsterdam. Het is vanaf heden exclusief op Droomplekken.nl te boeken.