blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Kind komt op zipline in Costa Rica plotseling een luiaard tegen

Een zipline is een leuke manier om van A naar B te glijden op grote hoogte. Ik heb er verschillende gedaan, maar wat deze jongen en zijn vader meemaakte heb ik niet beleefd. Ze stapten op een zipline (ookwel tokkelbaan genoemd) in Costa Rica en hadden daar een unieke ontmoeting.

Het tweetal is op reis in Costa Rica. Een van de activiteiten die ze daar doen is de La Fortuna zipline bij de beroemde Arenal-vulkaan. Bij een zipline zweef je via diverse kabels door het regenwoud. Waarbij je redelijk wat snelheid maakt, maar ook snel kunt afremmen. Het zijn meestal meerdere kabels, waarbij je goed kunt genieten van de groene omgeving.

Unieke ontmoeting

De jongen roept plotseling hard. En hij remt. Waarna hij recht in de ogen van een drievingerige luiaard kijkt, een van de vele dieren die hier voorkomen. Het dier gebruikt de zipline ook om van A naar B te komen. De reactie van de jongen is goud, hij maakt zich direct zorgen om het dier. Maar het dier gaat op zijn gemak, en dat is bij luiaards extreem langzaam, gewoon verder met klimmen. De man en jongen moesten 15 minuten wachten voordat het dier in een boom klom.

Dier is ongedeerd

Volgens de eigenaar van de zipline hebben mensen van het park naar het dier gekeken en heeft het geen letsel overgehouden aan de ontmoeting. Het dier is daarna weer vrijgelaten om zijn weg door het regenwoud te vervolgen.

Ook naar Costa Rica?

Ik ben in 2019 naar Costa Rica geweest voor een rondreis van ruim 3 weken. Lees het reisverhaal hier: De mooiste rondreis door Costa Rica. Ook heb ik allerlei tips verzameld voor jouw reis door Costa Rica.

Bekijk de video: