blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Leukste wintersportplekken voor het hele gezin in SalzburgerLand

Al jaren ga ik op wintersport. In SalzburgerLand voel je dat zowel de bezoekers als de inwoners genieten van hun winter. Waarom ook niet eigenlijk? Als ik op zou groeien in een regio waar de winter zo’n grote rol speelt is dat seizoen uiteraard een belangrijk onderdeel van je leven. Met sneeuw, lekker weer en een landschap waar je u tegen zegt. Met een rijk wintersportverleden. Al in 1894 werd hier geskied. Ik ging kijken in regio’s als Wildkogel-Arena, Grossarltal en St. Johann in Salzburg, drie familievriendelijke gebieden in SalzburgerLand.

Wildkogel-Arena

In Wildkogel-Arena voel je je meteen thuis. Gezellige dorpen, hoge bergen en veel sneeuw. Terwijl de voorzieningen optimaal zijn voor gezinnen. Maar dit gebied heeft meer: het ligt aan de rand van het beroemde Nationalpark Hohe Tauern. En dus is het hier puur genieten: of je nu op de ski’s staat, op een rodelslee zit, een sneeuwschoenwandeling maakt, in een sfeervol restaurant dineert of het nationale park bezoekt.

Skiën bij Wildkogel-Arena.

Ik betrap mezelf op iets bijzonders. Bij elke afdaling stop ik even, dat moet wel aan het uitzicht liggen. De pistes in Wildkogel-Arena liggen aan de zonzijde van het Nationalpark Hohe Tauern. De bergen zijn meer dan 3.000 meter hoog, dit skigebied gaat tot een hoogte van maar liefst 2.100 meter. De beroemdste berg in de regio is de Grossvenediger. Deze is 3.657 meter hoog en overduidelijk te herkennen. Als je een uitdaging zoekt; talloze ervaren skitourfans gaan hier jaarlijks te voet de berg op en skiënd naar beneden.

Ik pak de pistekaart erbij. De Wildkogel-Arena blijkt zeer geschikt voor families, want 85% van de 75 km aan pistes is een rode of blauwe piste. Heerlijk, want dan kun je ook goed om je heen kijken. Al kun je natuurlijk ook op de perfect geprepareerde pistes flink door skiën. Veel bezoekers vinden het leuk om de diverse ‘badges’ te verzamelen. Vraag ter plekke welke er allemaal zijn, het is leuk.

Plezier voor het hele gezin.

Voor kinderen is er de Family-Fun-Arena met Funslope en het Familypark. Hier kunnen de topskiërs van de toekomst samen met de plaatselijke mascotte Kogel Mogel en Kogel Mia in een mooie pizzapunt van de piste af. Dit gebied is ingericht om kinderen vanaf 3 jaar al te laten genieten van een wintersportvakantie.

Ook in de avond is er genoeg te doen. Zoals overal in SalzburgerLand zijn ook hier gezellige berghutten voor een lekker wintersportmaal. Maar hier vind je ook de langste verlichte rodelbaan ter wereld (!). Zie je het voor je? Maar liefst 14 kilometer lang op de slee, waarbij je een hoogteverschil van 1.300 meter overbrugt. Een super leuk uitje met het hele gezin. En dat dus in de avond als je de verlichte baan goed kunt zien, terwijl het om je heen donker is. De baan is tot 10 uur ‘s avonds open.

Ik doe de romantische wandeling met fakkels onder het zachte maanlicht. Het is relaxt lopen, terwijl je de frisse buitenlucht inademt. Ook probeer ik Snow Tubing, oftewel in een rubberen ring de berg af. Ook dit is een gaaf onderdeel van het Wildkogel Actief-programma. Om daarna natuurlijk nog even samen wat te drinken en over alle avonturen te praten, toch?

Het naastgelegen nationale park nodigt uit om ontdekt te worden. Zo kun je een wandeling onder begeleiding van een park ranger maken. Met een kleine groep mensen kun je zien hoe bepaalde wilde dieren bijgevoerd worden. Ook kun je er een heerlijke sneeuwschoenwandeling maken. Inmiddels zie je meer en meer duurzame oplossingen. De nieuwe elektrische eLINER brengt je vanaf het eind van de afdaling terug naar het dalstation van de Wildkogelbahn.

Meer informatie: Wildkogel-Arena

Grossarltal

Ook het Grossarltal staat bekend als familievriendelijk. Dit komt vooral door de brede pistes, het uitgebreide Funpark voor de kids en diverse blauwe en rode pistes die je op je gemak kunt nemen. Hier kun je maximaal genieten van de veelzijdigheid van Ski amadé. Vanuit het dal van Grossarl kun je helemaal naar Dorfgastein en terug skiën, je kunt naar het bergklimmersdorp Hüttschlag en ook vanuit Grossarltal naar het Nationalpark Hohe Tauern.

Heerlijk de vers geprepareerde piste af.

Ken je Skikeriki? Voor fervente skiërs is dit de perfecte start van een dag in het Grossarltal. Dat betekent vroeg op en om half acht in de ochtend de vers geprepareerde pistes af. Je ziet hoe de zon opkomt, waarna je kunt genieten van een ontbijt op de berg. Pas dan komen de eerste skiërs de lift uit. De groep voor deze bijzondere excursie is maximaal 30 personen.

De rest van de dag kun je vrij invullen. Je kunt op je gemak de brede pistes verkennen terwijl de kinderen losgaan in het Funpark. Voor de kleintjes is er een spannende oefenweide met een speciale lift, een draaimolen, een bijzonder tovertapijt en een heerlijke speelplaats in de verse sneeuw. Freeriders daarentegen kunnen zich uitleven op de Bergland-skiroute, deze is extra lang en een heuse uitdaging.

De Ski amadé-Genuss-Skiroute is een heerlijke mix van skiën en lekker eten en drinken. Hier vind je de beste plaatsen om de diverse lokale specialiteiten te proberen. Zo kan iedereen hier een heerlijke wintersportdag beleven. Om daarna volop te genieten van een drankje bij één van de gezellige berghutten.

Met de paardenkoets door de sneeuw.

Grossarltal is een kindvriendelijk skigebied. Dit betekent dat de pistes overwegend rood zijn, al zijn er ook meer dan genoeg makkelijke afdalingen. Wat opvalt is dat deze brede, blauwe pistes vaak over heerlijke bospaden zijn gemaakt. En je merkt dat de pistes goed zijn geprepareerd. Daarnaast zijn ze relatief rustig, dus ideaal. Het Panoramaplateau ligt boven aan de Sonnenbahnlift en staat bekend als een coole kinderpiste. Hele gezinnen komen hier om hem te verkennen. Probeer ook de funslopes van de ‘Kid’s Area’. Deze doen door de gave sneeuwtunnels en een soort van golfpiste denken aan een heus skicross parcours. 

Ook vanuit Grossarltal kun je eenvoudig de ruige natuur van het Nationalpark Hohe Tauern ontdekken. De Berg-Gesund excursies laten je de bergen op een andere manier beleven. Elke week is er een activiteitenprogramma met onder andere 8 gratis begeleide skitouren en sneeuwschoenwandelingen. Welke kies jij?

Meer informatie: Grossarltal

St. Johann in Salzburg

St. Johann in Salzburg ligt op slechts 55 kilometer van de luchthaven van de stad Salzburg en is daarmee de wintersportplaats die het dichtst bij de luchthaven ligt. Ideaal, in iets meer dan een half uur tijd sta je met het hele gezin in de sneeuw. En dan heb je 210 kilometer aan skipiste, wat perfect is voor ervaren skiërs. Wie skiën wil leren of zijn techniek wil verbeteren kan terecht bij de maar liefst 60 professionele ski- en snowboardscholen. En natuurlijk ontbreken ook in deze regio de gezellige berghutten niet.

Lekker in het zonnetje genieten van lokale gerechten.

Van alle pistes bestaat 93% uit blauwe en rode pistes, waardoor dit de perfecte wintersportbestemming voor gezinnen is. Het skigebied Snow Space Salzburg geeft je veel keuzes. Je kunt de makkelijke afdaling voor de hele familie nemen. Of je neemt de heerlijke Teufelsweg, of de Funslopes: jij kiest. Of durf je je skills te testen in het Freestyle Snowpark Alpendorf? Ben jij benieuwd hoe snel je gaat? Maak dan een afdaling over een speciaal traject waarbij je tijd wordt gemeten. Ook worden je skills gefilmd door meerdere camera’s.

Hou jij van vermaak buiten de pistes? Ook dan is St. Johann in Salzburg zeer geschikt. Een van de bijzonderheden is het winkelen in St. Johann. Je vindt er talloze gezellige winkels, winkels met lokale specialiteiten, maar ook traditionele kleding of juist hypermoderne sportkleding. Het aanbod is opvallend groot.

Skitourers en hun schaduw.

Liefhebbers kunnen een skitour maken, waarbij je de drukte op de pistes eenvoudig kunt vermijden. Een tocht met een paardenslee is romantisch en geeft je de kans om van elkaar te genieten, terwijl het landschap langzaam aan je voorbij trekt. Rodelen is een stuk sneller en voor durfals. Je kunt hier zowel overdag als ’s avonds naar beneden razen. Durf jij?

Meer informatie: St. Johann in Salzburg

Winactie: Win 1 van de 9 skivakanties!

Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Stel je voor: een week vakantie – helemaal voor niks! Dat wordt dus extra genieten. Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen (!) vakanties die we weggeven.

Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij.

Doe ook mee! Geef je op hier