blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Man springt in ijskoud meer om hert te redden die emmer op zijn kop heeft

Een toerist ziet plotseling iets zwemmen in het water. Het is een hert, maar het dier heeft iets op haar kop. De reddingsdienst wordt gebeld die er snel op af gaan. Het voorwerp op zijn kop lijkt op een emmer, maar blijkt een verroest verfblik te zijn. Het dier kan niets zien en zwemt in rondjes.

Het gebeurde bij Long Island Sound, in de staat New York in het oosten van Verenigde Staten. De man probeert het dier eerst vanaf de kant te helpen. Het doet zijn schoenen uit en gaat het ijskoude water in. Het lukt hem niet om dichterbij te komen. Daarom gaat hij en zijn maat van de Strong Island Animal Rescue League er in een boot op af. 

Nu komen ze wel bij het dier dat zichzelf niet kan redden. Eerst proberen ze het verfblik van het dier af te krijgen. Wat uiteindelijk lukt. Maar dan moet het inmiddels vermoeide dier nog naar de kant worden gebracht. Ook dit lukt als de man uit de boot hangt en het dier naar de kant duwt. 

Eind goed, al goed. Het dier kan zelfstandig de kant op klimmen om daarna in de struiken te verdwijnen. De video is vorige week gemaakt en is al meer dan 1 miljoen keer bekeken. Aan het einde heeft de man en zijn collega ook nog advies voor iedereen. Wat een terechte opmerking is toch? 

Bekijk de beelden van de redding