blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Meer dan alleen skiën en snowboarden in SalzburgerLand

SalzburgerLand herbergt zo’n 70 dorpen die allemaal een breed aanbod aan winterse activiteiten hebben. Denk daarbij aan ruim 2.000 kilometer pistes, maar ook de langlaufloipes, fun- en snowparks op meer dan 30 plaatsen en meer dan 100 rodelbanen. Maar het meest bijzonder is het vertier naast de pistes. Ik reisde naar de regio’s Salzburger Sportwelt, Flachau en Radstadt om het te ontdekken. Hier vind je alles voor je wintersport. Sterker nog, het is zoveel meer dan alleen skiën en snowboarden.

Salzburger Sportwelt

Ben jij een fanatieke of meer relaxte skiër of snowboarder? Of eerder een freestyler of freerider? Iedereen die in deze uitgebreide regio is geweest kent het euforische wintersportgevoel. Dit geldt voor families met kinderen, maar ook voor mensen die een tijdje niet hebben geskied.

Salzburger Sportwelt omvat de volgende wintersportplaatsen: Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos. Het vormt het hart van Ski amadé. Volgens velen is dit Oostenrijks grootste skiparadijs, waar je maar liefst 760 kilometer piste, 270 moderne liften, 260 berghutten en een aantal coole Snow Parks kunt vinden.

Ook kinderen hebben veel lol.

De gebieden bij Eben, Filzmoos en Radstadt-Altenmarkt hebben zich helemaal toegelegd op gezinsvakanties. En ja, wat is er mooier dan met je hele familie over de brede pistes te skiën? Waarbij je ook nog eens los kunt gaan op de Funslopes, of het minder bekende Fichtlland kunt ontdekken. Logischerwijs is er een speciaal park voor beginners. Families genieten hier door dat grote aanbod op en naast de piste echt volop van hun vakantie. Bovendien zijn er ook nog eens extra activiteiten zoals de Mini-Week en de speciale familie-actie met Pasen.

Maar de Salzburger Sportwelt heeft ook veel naast de piste te bieden. Langlaufen is een heerlijke sport; er is hier meer dan 260 kilometer aan loipes. De loipes op de Rossbrand en bij de Gnadenalm en Obergassalm zijn zelfs geschikt als er in het dal nog niet zo heel veel sneeuw ligt. Daarnaast kan je kiezen uit 50 verschillende wandelroutes, met onderweg diverse gezellige berghutten. Proef de lokale specialiteiten en warm je lekker op. Actievelingen moeten hier sneeuwschoenwandelen en toerskiën eens proberen. De spieren en het lijf kunnen daarna weer op krachten komen in Therme Amadé of Wasserwelt Wagrain.

Plezier voor het hele gezin.

Als je toch graag op de ski’s wilt staan, is de 12 Peaks een heerlijke tocht langs 12 bergpieken. Je komt er met de nieuwe Panorama Link-gondellift, waardoor je in korte tijd bovenop de berg staat. Je kunt meerdere dagen doen over deze heerlijke tocht. In totaal leg je op deze tocht 91,5 kilometer af en maak je 10.000 hoogtemeters over de bergen die allemaal zo’n 2.000 meter hoog zijn. Wie van kilometers maken houdt, kan het in 1 dag doen, je krijgt dan de Zwarte Trofee als beloning. Doe je het in twee dagen, dan krijg je een Rode Trofee. Doe je het wat rustiger aan ligt er altijd nog een Blauwe Trofee op je te wachten.

Meer informatie: Salzburger Sportwelt

Flachau

Flachau biedt iedereen de beste wintersport, en waarschijnlijk nog wel meer dan dat. Zie je jezelf al gaan over de heerlijke afdalingen over goed geprepareerde pistes? Die staan garant voor puur wintersportplezier, dat zal je vanzelf merken. Dit is de plaats bij uitstek voor iedereen die wil afdalen van perfecte pistes. Die zijn hier lekker breed en de sneeuwcondities zijn uitstekend. En dat betekent zowel voor de beginners als de profs onder ons heerlijk skiën. De moderne gondels en liften dragen daar overigens ook aan bij.

Heerlijk de vers geprepareerde pistes af.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur als het om skiën of snowboarden gaat. De een wil het liefst in vloeiende bochten de brede pistes afdalen, de ander wordt helemaal gelukkig als in de ochtend de vers gevallen sneeuw tot aan de heupen komt. Anderen blijven het liefst de hele dag in een Funpark om te oefenen met de verschillende tricks en jumps. Het goede nieuws is: in Flachau kan het allemaal, en nog veel meer.

Maar deze skiregio biedt naast skiën en snowboarden diverse andere actieve mogelijkheden om van de sneeuw en het landschap te genieten. Heb je weleens op een fatbike gezeten? Met de brede banden kun je goed door sneeuw fietsen.  Of pak een outdoor segway voor een tocht door het winterse landschap. Of raas met een snowbike de piste af, dit kan iedereen doen. De rodelbanen zijn perfect voor families met kinderen en vriendengroepen. Dit is vooral populair aan het einde van de dag. De Lucky Flitzer is een bekende Alpenachtbaan die langs de piste loopt.

Raas met een snowbike de piste af.

De drie meest gave skigebieden van SalzburgerLand zijn sinds de opening van de Panorama Link met elkaar verbonden. Dit gebied ligt ook midden in Ski amadé, Flachauwinkl-Zauchensee is zelfs een van de hoogste delen van Ski amadé. Denk aan veel verse poedersneeuw en hellingen waar nog niemand geweest is. Freeriders kunnen hier helemaal losgaan. Ook liggen er vier fraaie Skitour routes voor de sportieve liefhebbers. Ook vanuit Flachau kun je de hierboven beschreven 12 Peaks Trophy doen.

Als je de ‘shuttleberg’ Flachauwinkl-Kleinarl bezoekt zie je Absolut Park. Dit is een van de grootse en meest gerenommeerde snowparks in de Alpen. Het is erg populair bij skiërs en snowboarders die houden van adrenaline en stunten in de sneeuw. De wereld van Flachau ligt direct aan de Tauernautobahn A10 en alle drie de skigebieden hebben een eigen afrit. Sneller en makkelijker naar je bestemming en de piste gaat niet. Dus wat let je?

Meer informatie: Flachau

Radstadt

Radstadt wordt wel de ‘oude stad in de bergen‘ genoemd. Het ligt in het bovenste Ennstal, slechts 70 kilometer ten zuiden van Salzburg. Het ligt tussen het imposante Dachsteinmassief en de Radstädter Tauern in. Mede hierdoor voelen de bewoners van Radstadt zich ‘verwend door de bergen’. Als je hier rondloopt begrijp je waarom.

Met de lift omhoog.

Radstadt is niet zo bekend, maar is wel een ideale uitvalsbasis voor Oostenrijks mooiste en bekendste skigebieden. Deze gebieden zijn zowel met je eigen auto als met de gratis skibus binnen 30 minuten te bereiken. Ondanks de ligging en bereikbaarheid op de grens van SalzburgerLand en Stiermarken kun je hier nog voor een schappelijke prijs op vakantie. Je perfecte wintersport begint dus tussen de bergen.

Het skigebied Radstadt-Altenmarkt is in een beschutte kom gelegen. Aan de ene kant zie je de 8-persoons gondelbaan en aan de andere kant een 10-persoons. Je mag kiezen. Het is er sneeuwzeker, de pistes zijn lekker breed en natuurlijk vind je er gezellige skihutten. Meer avontuur vind je onder andere op de Funslope Königslehen en in het ‘Beginner Park Kemahdhöhe’.

Langlaufen in Radstadt.

Daarnaast is er de 6 kilometer lange verlichte rodelbaan. Waar je overdag met de skipas van het Ski amadé-gebied gratis mag rijden. De rodelbaan is eenvoudig met de 8-persoonsgondel te bereiken. Op de berg, maar uiteraard ook vlak achter de finish, vind je gezellige skihutten om met een drankje erbij de adrenaline weer even te laten zakken. En over je avontuur te praten.

Het gebied is daarnaast erg aantrekkelijk voor langlaufers. Hier liggen meer dan 150 kilometer loipes op je te wachten. Als je van Nordic skating houdt, kun je hier ook volop genieten. De 50 kilometer lange Tauernloipe biedt maximale afwisseling. Daarnaast geven de loipes bij de Rossbrand je de mooiste uitzichten.

Meer informatie: Radstadt

Win 1 van de 9 wintersport vakanties!

Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Stel je voor: een week vakantie – helemaal voor niks! Dat wordt dus extra genieten. Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen (!) vakanties die we weggeven.

Elke reis is voor 2 personen, je verblijft 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog twee skipassen voor 6 dagen bij.

Doe ook mee! Geef je op hier