blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Moederleeuw helpt jonge leeuwtjes de weg over steken in Kruger NP

Een moederleeuw probeert met haar jongen een zandweg over te steken. Maar de jonge leeuwtjes willen vooral spelen en vinden de oversteek erg verwarrend. Het levert een bijzondere en vooral lieve video op. Die ook erg ontroerend is.

Als je op safari gaat hoop je iets bijzonders mee te maken. Zeker in het wereldberoemde Kruger National Park. Dit natuurgebied in Zuid-Afrika is perfect voor een excursie om de vele wilde dieren van Afrika te zien. Ik ben er diverse keren geweest en blijf het geweldig vinden.

Bijzondere beelden van een leeuwenfamilie

Op deze video van Steyn Jacobsohn op YouTube zie je hoe een leeuw met haar net geboren jongen een zandweg probeert over te steken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De leeuwtjes steken we weg over, maar lopen daarna net zo hard weer terug. En opnieuw.

Uiteindelijk pakt de moeder de meest lastige op bij zijn nekvel om hem (of haar) over de weg te helpen. Dit gebeurt erg teder, ondanks de enorme rij tanden. Maar het jong komt al snel weer terug bij de weg, waarna de moeder het opnieuw oppakt. De toeristen die dit tafereel hebben gezien mogen zich gelukkig prijzen, toch?

Bekijk de fijne beelden