blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Ontdek de Balearen vanaf het water

Wanneer je iemand hoort spreken over een zeilvakantie, dan denk je misschien al snel dat dit niet voor jou is weggelegd. Maar dat hoeft niet.

Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke 4-daagse route langs de Balearische Eilanden. Want alhoewel verblijven op het vaste land heerlijk is, is geen enkel eiland zo goed te ontdekken als per boot.

Mallorca: de grootste van de Balearen

Van Mallorca heb je waarschijnlijk wel eens gehoord. Van alle Balearische Eilanden is Mallorca de grootste. De hoofdstad, La Palma, trekt in de zomer duizenden toeristen. En dat is niet gek, de majestueuze kathedraal La Seu zorgt voor een prachtig aanzicht van deze havenstad.

Alhoewel een grote stad, met alle te verwachten faciliteiten van dien, brengt de ligging van het eiland veel uiteenlopende landschappen met zich mee. Denk aan rotsachtige baaien, overvloedige vegetatie aan de voet van het strand… Het perfecte startpunt van een onvergetelijke ontdekkingstocht langs de baaien van Mallorca. 

Voor ‘t meeste comfort, is het overigens aan te raden te kiezen voor het huren van een jacht of zeilboot: je kunt dan namelijk gewoon heerlijk een aantal dagen op het water wonen.

Dag 1: Puerto de Alcudia – Sa Calobra – Cala Tuent – Sa Foradada

Deze reis begint in Puerto de Alcudia, varend in noordwestelijke richting langs baaien met wit zand en dromerige landschappen. De beste plaats voor onze eerste stop is Cabo Pinar, waar je een rustige ochtend kan doorbrengen. Na de lunch vaart de boot naar Puerto de Sóller. Tijdens de tocht wordt er ook zeker even een tussenstop in Sa Calobra en Cala Tuent gemaakt.

De combinatie van uitgesproken planten en kristalhelder maakt het namelijk meer dan de moeite waard even te pauzeren, en de schoonheid in je op te nemen. De nacht wordt door gebracht in een van deze twee baaien, maar eerst worden kaarsjes aangezet in Sa Foradada. Vanaf Son Marroig heb je een panoramisch uitzicht dat je voorheen wellicht eens op een ansichtkaartje voorbij hebt zien komen.

Dag 2: Sa Foradada – Estrellencs – Es Farallóns – La Ratjoli – Baai van Palma

Na een paar dagen zeilen langs stille, verborgen plekken van Mallorca, is er nog genoeg energie om ons tempo een beetje te kunnen versnellen. Vanuit de wateren van Deia en Andratx passeer je het meest ruige gebied; Estrellencs, Es Farallóns, of de Ratjoli, om naar Sa Dragonera en Sant Telm te gaan. Dit is een van de drukste en toeristische plekken in de regio.

Na het eten aan boord van onze boot, vaart de boot richting de baai van Palma vanuit de haven van Andratx. We passeren El Toro of Portales. In de baai van Palma zetten we anker op een rustige plaats, of op een meer drukbezochte plek, net waar je zin in hebt.

Dag 3: Baai van Palma – Cap Blanc – Ses Salines

Na een nacht op het meest rechts gelegen deel van het eiland, vaar je richting Cap Blanc om Cala Pi en de regio Migjorn te bezoeken. De middag breng je door met het bezoeken van de meest populaire baaien: Es Trenc, Ses Salines, Es Carbi, Es Caragol …

De kapitein (en jij) kiezen op basis van onze voorkeuren (en wat de zee ons toestaat) en genieten van een bevoorrecht bezoekje aan Mallorca, vanaf de zee!

Dag 4: Caló – Puerto de Alcudia

De voorlaatste dag wordt er gezeild door Mallorca in Caló, gelegen in de baai van Alcudia. Daar staat een goede stoofpot op het menu om de feestdagen te vieren. En kun je terugblikken op de paradijselijke plaatsen die je hebt bezocht. Na een dutje en een duik in de zee keert de boot terug naar Puerto Alcudia. Daar zul je een laatste nacht aan boord doorbrengen om ’s morgens weer vroeg te vertrekken. 

Daarna neem je afscheid van Mallorca, wetende dat je misschien ooit zal terugkeren om opnieuw te mogen genieten van alle paradijselijke plaatsen die het eiland verbergt. Ontdek hier hoe het huren van een boot eigenlijk heel goed te doen is. Zodat een zeilvakantie dus voor iedereen toegankelijk is.