Orka aangespoeld bij Cadzand

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Orka aangespoeld bij Cadzand

Bij strandpaviljoen Dok 14 in Cadzand is vandaag een jonge orka aangespoeld. Het dier kwam vast te zitten op het strand, waarna het door leden van de KNRM weg terug geduwd in het water. Desondanks maken deskundigen zich zorgen om het dier, mogelijk komt hij de komende uren opnieuw vast te zitten. Al hebben ze niet echt de tijd gehad om het dier uitvoerig te onderzoeken. Daarvoor was de tijd te beperkt. Het was belangrijker om het dier in dieper water te krijgen.  

Volgens kenners gaat het om een jonge orka van ongeveer vier meter lang. Normaal leven deze dieren in groepsverband, met name in de buurt van Schotland komen diverse groepen voor. Behalve bij deze dus. Wat een indicatie kan zijn dat het dier ziek is of iets anders onder de leden heeft. Inmiddels blijkt het dier helaas overleden te zijn.

Bekijk de eerste beelden

De laatste keer dat er een verdwaalde orka te zien was in Nederland was in 2010. Dit was destijds in de Waddenzee. De orka werd door veel mensen gezien. Biologen zagen dat het dier vermagerd en uitgedroogd was. De orka kreeg al snel de naam Morgan en werd overgebracht naar Harderwijk.

Zo wordt het dier gered