Video: Pinguïn moet van ijsschots springen naar veiligheid

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Pinguïn zit vast op ijsschots of kan hij nog ontsnappen?

Onderzoekers op Antarctica zien vanuit hun helikopter een kolonie pinguïns. De dieren lopen op het ijs, als plotseling een paar stukken ijs afbreken. Een van pinguïns zit vast op een ijsschots. Waarna de wetenschappers zich afvragen of het dier zijn redding nog op tijd redt. Het dier is slim en begint te rennen...

Op de video kun je duidelijk horen hoe de wetenschappers hopen dat de adeliepinguïn het redt. Een pinguïn kan zwemmen, heel goed zelfs. En deze dieren zijn bestand tegen de ijskoude temperaturen van het water op Antarctica. Al hebben ze vaak moeite om op een ijsschots te springen door de hoogte van het ijs. Maar deze waagt liever de sprong niet. En het lukt hem uiteindelijk om het veilige ijs te bereiken, al is het nipt.

Lief: de hereniging met zijn soortgenoten

Aan het einde van de video zie je hoe het dier op zijn buik glijdt naar zijn soortgenoten. Die lijken allemaal uitgelaten om hem (of haar) weer te zien. Alsof ze allemaal door hadden dat dit een gevaarlijke situatie is. Wonderlijk, toch?

Ook naar Antarctica?

Ik ben naar Antarctica geweest op een 20-daagse rondreis. Waarbij ook de Falklandeilanden aandeed en South Georgia. En ik heb tips verzameld om goedkoop naar Antarctica te gaan. 

Bekijk de heerlijke beelden: