Video: Saharazand in de Alpen in Zwitserland - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Sahara zand kleurt bergen in Zwitserland rood

Eens per jaar zorgt een storm in Afrika voor Sahara zand dat in grote delen van Europa terecht komt. Waaronder ook in de Alpen in Zwitserland, zoals te zien is op deze video's.

Het is een machtig gezicht als de lucht rood (of oranje) kleurt door het zand van de Sahara-woestijn. Een storm in Afrika zorgt voor bijzondere taferelen. Zelfs in Nederland kun je het zand deze week op je auto zien liggen. Maar het is niet zo extreem als in Zwitserland deze keer. Daar kleuren dorpen en bergen rood, terwijl de omgeving een rode gloed heeft gekregen.

Het zand heeft duizenden kilometers gereisd door de lucht om dan uiteindelijk neer te dalen in de bergen. Ook diverse wintersporters hebben het natuurfenomeen gemeld. Op sociale media zijn foto's verschenen van rode pistes, maar dan letterlijk rood.

Mooie zonsondergang

Vandaag is het zand in ons land te zien, aldus meteorologen. Maar of het zo extreem is als andere landen is de vraag. zeker is wel dat veel fotografen vandaag op pad gaan. Door het Saharazand is de kans op een bloedrode zonsondergang erg groot. Dus kun je allerlei fraaie foto's verwachten de komende uren op sociale media. Op mijn Facebookpagina over Nederland zal ik ook zeker wat foto's delen. Bekijk de pagina hier: Zo Mooi Is Nederland.

Bekijk de video's