Het is de droom van velen. Je baan opzeggen en de wereld rond. De Zuid-Afrikanen Chanel Cartell en Stevo Dirnberger doen het. Ze zijn op dit moment bezig, zonder dat ze weten warheen de reis voert. Ook hebben ze niet gepland hoelang ze op reis gaan. Ze zien het wel… Dat is toch het meest ideale, of niet?

Eerlijk is eerlijk. Het klinkt allemaal fantastisch. Maar je hebt wel geld nodig, al leef je nog zo zuinig op reis. Dat merkte het stel ook al snel, dat goede banen had in de marketingwereld. Naast vrijwilligerswerk (wat ze graag doen), moesten ze ook hard werken. En dat waren niet altijd de beste klusjes.

Of zoals Stevo zegt: ,,Het is meer dan geweldig. Maar het is niet allemaal even mooi. Tot dusver heb ik, denk ik, 135 toiletten schoongemaakt, 250 kilo of koeienpoep verspreidt, meer dan 2000 kilo of rotsen verplaatst, 60 meter zandweg aangelegd, 57 bedden opgemaakt en ik kan me niet herinneren hoeveel wijnglazen ik heb gepoetst.”

Desondanks zijn het de mooiste jaren van hun leven. Chanel: ,,Maar we doen dit alles in de mooiste landschappen. We ademen de beste frisse lucht en genieten van alles om ons heen. Ik zou het zo weer doen. Dus gaan we nog even door!”

Moment 0; De start van de trip in Johannesburg

8,339 km, Seekirchen, Oostenrijk

9,126 km, Salzburg, Oostenrijk

9,245 km, Untersberg, Duitsland

13,013 km, Alta, Noorwegen

Een ontmoeting onderweg

18,972 km, Tännforsen, Zweden

21,722 km, Hallstatt, Oostenrijk

31,412 km, Istanbul, Turkije

53,563km, Bangkok, Thailand

65,369 km, Perth, Australië

82,892 km, Londen, Engeland

83,408 km, Parijs, Frankrijk

Het stel: Chanel Cartell en Stevo Dirnberger

Je kunt de unieke reis van het stel volgen op hun site en op Instagram.