blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Suppers zien plotseling een grote hamerhaai onder hen zwemmen

Als je gaat suppen op zee heb je altijd de kans iets bijzonders tegen te komen. Zoals dit groepje dat voor de kust van het bekende Palm Beach in Amerika. Het groepje wordt gefilmd door iemand met een drone als plotseling een immense hamerhaai voorbij zwemt. De man op de video ziet het dier en volgt het als hij vlak voor hem zwemt. Hou zou jij reageren?

Ik heb de afgelopen jaren diverse keren gesupt. Deze vaak niet al te grote familie van de surfplank is populair, met name in kustgebieden. Als je je evenwicht kunt bewaren kun je rechtop staan, al kiezen veel mensen ervoor om bij golven te gaan zitten. Zo ook de suppers in deze video uit de Verenigde Staten.

Ze zijn bij het beroemde Palm Beach aan de westkant van het land het water opgegaan. Er zijn weinig golven, dus ze kunnen volop genieten. Een vriend van hen maakt beelden met een drone. De camera vliegt boven de groep als ineens een donkere schaduw te zien is.

Zijn hamerhaaien gevaarlijk?

De mensen op de sup zien het dier vlakbij zwemmen. En ja, de haai is groter dan de sups. Een beetje doodeng is het wel, al staan hamerhaaien er niet om bekend om mensen aan te vallen. 

Bekijk de intrigerende beelden