blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Tandemvlucht gaat bijna mis

Deze video van de Amerikaanse toerist Chris Gursky is waarschijnlijk het engste dat je deze week gaat zien. Hij wilde een tandemvlucht maken in Interlaken (Zwitserland). Maar er gaat iets fundamenteel mis.

Normaal gesproken hang je als toerist  naast de instructeur aan een deltavlieger om te genieten van het unieke landschap van Zwitserland. Maar ditmaal niet. De toerist zit niet gezekerd, waardoor hij meer dan twee minuten (!) aan zijn armen hangt aan de deltavlieger.

De instructeur helpt hem nog wel, en Chris overleeft het maar net. Al loopt hij bij de val op de grond onder meer een gebroken pols op. 

De video gaat viraal en logischerwijs krijgt de piloot de schuld. Die had hem moeten zekeren en dit minimaal nog één keer moeten checken voordat ze vertrokken.

Wiens schuld is het tandem ongeluk?

Maar op social media is er een andere intrigerende vraag: Moet de toerist die zulke ‘gevaarlijke’ excursies maakt ook dit soort dingen checken? 

Ik heb dit soort excursies talloze keren gedaan; ook skydiven en bungeejumpen bijvoorbeeld. Maar ik checkte amper iets.

Ik vertrouwde blind in de professional die de excursie uitvoert. Al ken ik die persoon niet. Eerlijk is eerlijk, na het zien van deze video check ik alles wel. Wat vind jij?

Bekijk de angstaanjagende beelden: