blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Video: Wolven jagen op roedel edelherten op Veluwe

De natuurliefhebber Wim van Essen wist niet wat hij zag deze week. Wij wandelde in de vroege ochtend op een pad op de Veluwe toen hij plotseling een roedel edelherten zag die weg renden. Of eigenlijk naar hem toe. Hij begon te filmen met zijn mobiel en zag de dieren voorij rennen. Toen hij iets achter de dieren keek zag hij reden; twee wolven.

Van Essen loopt vaak in de vroege ochtend in de bossen van de Veluwe. Het is een vast ritueel voor de liefhebber van de natuur. Vorig jaar had hij ook een wolf gezien, toen hij keek naar edelherten die aan het burlen waren. Over deze unieke manier riep van de edelherten heb ik een apart artikel geschreven: tips voor de Excursie bronst van edelherten.

Maar deze ontmoeting overtrof al zijn verwachtingen. Hij bleef stil staan op het wandelpad, dat voor iedereen toegankelijk is. De dieren kwamen wel heel dichtbij. Alsof je op safari bent in Afrika, moet hij hebben gedacht. Maar dan gewoon in Nederland.

Zonsopkomst en laaghangende mist

Op de video die hij maakte zie je de zonsopkomst en laaghangende mist. En dat alles in typische Nederlands landschap. Het is net een natuurdocumentaire, ook al omdat je goed moet kijken en dan ineens gebeurt er van alles. Zo zie je maar, als je vroeg op pad gaat heb je een kans om deze unieke dieren te zien.

Bekijk de bijzondere video