De 10 Beste Tips voor de zomer in Salzburgerland - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Vier de zomer in SalzburgerLand

Wat heb ik het meest gemist tijdens corona? Ik wist het niet van mezelf, maar kwam er snel genoeg achter: de bergen. En dan met name wandelen in de Alpen. Het proeven van verse lokale gerechten en struinen over alpenweides. Maar dit geldt ook voor het wandelen, (elektrisch) mountainbiken of het simpelweg genieten van het imponerende landschap. SalzburgerLand is een van de meest bekende regio's in de Alpen. Wil jij hier naar toe? Doe dan mee met de speciale prijsvraag die ik voor je heb!

Naar buiten gaan in de bergen! Dat is wat ik het meest heb gemist de afgelopen jaren. Het opsnuiven van frisse berglucht en de vergezichten. Waarbij het gevoel dat ik me nietig voel bij zoveel natuurgeweld overheerst. Dit zijn de beste tips voor dit jaar:

Hohe Tauern Panorama Trail

Nieuw is de Hohe Tauern Panorama Trail, een route van maar liefst 275 kilometer lang dat 14.000 hoogtemeters telt. Het loopt van de Krimmler watervallen door tot Hüttschlag aan het eind van het Grossarltal. De Panorama Trail is verdeeld in 17 dag-etappes, die je elk afzonderlijk kunt lopen.

Onderweg heb je wisselende uitzichten op het berglandschap. Je loopt altijd op een hoogte tussen de 1.500 en 2.400 meter. Ook hier kun je meerdere trajecten koppelen. Je kunt een overnachting boeken in het dal of in de berghutten op de route. Let op: dit is wel een route voor geoefende wandelaars.

Tauernradweg

‘Biken’ ofwel fietsen is populair in SalzburgerLand. Op de Tauernradweg fiets je van Krimml (bij de grote watervallen) tot aan Salzburg. Bijna het hele traject gaat bergaf, en op de route zijn veel bezienswaardigheden. Denk daarbij aan speciale hotels met faciliteiten voor fietsen en bagagetransport. Het kan allemaal eenvoudig worden geregeld. De afstand via de Tauernradweg van Krimml naar Salzburg is zo’n 160 kilometer. Deze route kan natuurlijk ook elektrisch worden gedaan. Mocht het slecht weer zijn, dan kun je ook kiezen om een deel met de trein te doen.

Grossarltal

De top van de berg Schuhflicker.

Het Grossarltal staat bekend als het Tal der Almen; je vindt hier maar liefst 40 alpenweides. Het mondt uit in het beroemde Hohe Tauern, dat je ook goed kunt bezoeken. Lees mijn tips voor Hohe Tauern National Park. Ook de bij wandelaars bekende Salzburger Almenweg loopt door dit prachtige dal. Daarnaast vind je er 140 kilometer gevarieerde mountainbikepaden. Uniek is de Liechtensteinklamm, waar je goed kunt wandelen. Lees mijn tips voor de Liechtensteinklamm

Berg-Gesund is misschien nog wel het meest bijzondere. Deze term brengt je terug naar de natuur en laat je de bergen op een heel andere manier beleven. Zo zijn er wandelingen waarbij je op zoek gaat naar alpenbloemen met een speciale gids. Er zijn yogawandelingen, waarbij je eerst een stukje wandelt en dan yoga doet. Er is zelfs een complete ‘onthaastdag’, of onderneem juist een actieve tocht door het hooggebergte of ga bergklimmen. Als je overnacht bij een overnachting bij één van de 100 ‘Berg-Gesund’-partners is het activiteitenprogramma gratis!

Meer informatie: Grossarltal

Salzburger Sportwelt

Even uitrusten na een mountainbike tocht. ©Salzburger Sportwelt - Lorenz Masser

Dit gebied is een eldorado voor wandelaars en fietsers. Hier vind je een netwerk van ruim 500 kilometer aan mountainbike trails. De diverse routes laten je ook kennis maken met zeven verschillende plekken als Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos. Deze zijn helemaal ingesteld op mountainbikers. Ik heb zelf een deel van de Stoneman Taurista gedaan; 123 kilometer mountainbiken met 4.500 hoogtemeters in 2 (of 3) dagen. Ook bijzonder is de Salzburger Almenweg.

Flachau is het mekka voor de ‘E-bikers’, van 24 t/m 26 juni 2022 wordt hier voor de eerste keer het E-bike festival georganiseerd. Ontdek alle trends in de sector, alle nieuwtjes, de nieuwste materialen: je leert hier van alles. Uitproberen van fietsen kan ook: de prachtige omgeving tussen Dachstein en de Hohe Tauern waar je doorheen fietst, nodigt daar zeker toe uit. Tijdens het festival worden ook E-bike tests gehouden, je kunt deelnemen aan een Gourmet-tour, een Discovery tour, de Bosch E-Bike Challenge of de spannende Elite Race.

Meer informatie: Salzburger Sportwelt

Wildkogel-Arena

Mountainbiken in Wildkogel-Arena. ©Andreas Meyer

De Wildkogel-Arena staat vooral bekend door het zicht op de hoogste bergen van Oostenrijk. Denk daarbij vooral aan de machtige Grossvenediger. Zowel Neukirchen als Bramberg zijn ideale bestemmingen voor mensen die van het leven in de natuur willen genieten. Het zijn perfecte vertrekpunten voor talloze wandelingen. Ook bijzonder is de Mountaincart Bramberg.

Wie minder bekende plekken wil ontdekken kan het Habachtal en het Sulzbachtal in het Nationale Park bezoeken. In het Habachtal kun je zelf op zoek naar smaragd, wat uniek is in Europa. In het Sulzbachtal kun je opvallend veel wilde dieren spotten. Zeker als je een excursie met een National Park Ranger boekt, heb je grote kans de dieren ook daadwerkelijk te zien. Of je kiest voor de (E-)bike & hike-tour, waarbij je met de fiets naar het eind van het dal gaat en van daaraf bergopwaarts te voet naar de Thüringer Hütte, of zelfs naar de Larmkogel (op 3.022 meter). Vanuit het Obersulzbachtal kun je naar de Kürsingerhütte en naar de Keeskogel (op 3.291 meter) wandelen.

Meer informatie: Wildkogel-Arena

Flachau

Wandelen bij Flachau.

Flachau is bekend van de wintersport, maar is ook in de zomer perfect voor een actieve vakantie en ontspanning. Flachau ligt tussen twee bergketens Dachstein en Tauern, wat optimaal is voor een bezoek. Leuk is de wandeling bij zonsopgang naar de Grießenkareck! Lees hier meer over deze unieke excursie Zonsopgang wandeling Griessenkareck met ontbijt.

In en om Flachau ligt een netwerk van maar liefst 500 kilometer aan mountainbikepaden, er zijn 45 speciale tours uitgezet, in Wagrain ligt een heerlijk bikepark, er zijn speciale mountainbike-accommodaties enzovoort. In de zomermaanden worden dagelijks begeleide wandelingen georganiseerd met verschillende thema’s. Zo zijn er specifieke wandelingen over de almen (alpenweiden), culinaire wandeltochten en natuurlijk wandelingen naar de top van de bergen.

Meer informatie: Flachau

Win een reis naar SalzburgerLand!

Ook voor families is SalzburgerLand perfect. ©Christian Lorenz

Maak kans op één van de vier zomervakanties die we weggeven! Doe dan mee aan de prijsvraag. Meedoen is simpel. Wie weet win jij een vakantie voor twee personen in een heerlijk hotel, inclusief ontbijt en diner!

Vul de vraag in, maak de slagzin af en stuur je inzending in. Je kunt meedoen tot 30 juni 2022. De prijs is geldig in de zomer van 2022 en 2023. De te winnen prijs betreft 7 nachten voor 2 personen in een 4-sterren-hotel met halfpension. Doe mee op www.salzburgerland.com