Hoe gaan we straks weer vliegen? Dat is een van de grote vraagstukken op dit moment. De luchtvaartindustrie zoekt druk naar oplossingen om het vliegen weer veilig op gang te kunnen brengen. De eerste oplossingen komen er aan.

Een van de ideeën komt van de Italiaanse fabrikant Aviointeriors. Zij plaatsen een soort plexiglas tussen de vliegtuigstoelen. Zodat je op elk moment veilig zit. Ze noemen het Glassafe, dat kan worden geïnstalleerd op de bestaande stoelen, waardoor het niet al te prijzig is. Het plexiglas zorgt ervoor dat je gewoon naast elkaar kan zitten, waardoor de kans op besmetting veel kleiner is.

Daarnaast heeft het bedrijf een nieuwe stoel bedacht, die geheel corona-proef is. Waarbij een van de passagiers in de rij andersom zit. Als je de foto ziet begrijp je het. Maar het lastige bij dit concept is dat het nog lang zal duren voordat dit realiseerbaar is. En prijzig, zeker in deze tijden.

Eerder al kwamen berichten uit Duitsland, dat alle passagiers een mondkapje zal moeten dragen. Dat dit de voorwaarde is om het vliegverkeer weer op gang brengen. Nu is de grote vraag: Hoe denken de passagiers hierover?