Waar kun je dit jaar op vakantie? De ontwikkelingen volgen zich snel op. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk actuele informatie te verzamelen voor de meest populaire landen. En zal dit blijven doen de komende weken.

UPDATE: 28 augustus 2020

Nederland

Mijn tip voor dit jaar is Nederland. Dit jaar kun je op vakantie in Nederland, zoals het nog nooit heeft gekund. Er zijn vooralsnog weinig buitenlandse toeristen, dus het zal overal rustiger zijn dan ook. En er zijn genoeg plekken waar je met gemak 1,5 meter (en meer) afstand kunt houden. Met name in onze fraaie natuur.

Ik heb de afgelopen weken talloze artikelen geschreven over ons land. Bijvoorbeeld over nationale parken als de Hoge Veluwe, de Biesbosch en Oosterschelde Nationaal Park. Maar ook eilanden als Texel en Schiermonnikoog bijvoorbeeld. Of musea als Het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en Naturalis. En veel meer.

Zie mijn tips voor je Vakantie in Nederland. Of bekijk mijn lijst met mooiste plekjes in Nederland.

Wil jij op vakantie in Nederland?
We genieten nu meer en meer van ons eigen land. Wil jij lekker weg in een vakantiehuisje? Een vakantiepark? Of een huisje in de natuur? Er zijn mogelijkheden te over.


Ik heb diverse websites verzameld waar je nu al je dagje uit, weekendje weg of zelfs zomervakantie kunt boeken.

Check vooraf het reisadvies voor een land

Het is op dit moment lastig om te beschrijven wat de regels zijn voor elk land. Het reisadvies verandert voor diverse landen vaak. Waarbij je niet naar bepaalde regio’s mag reizen, maar wel naar naastliggende gebieden. Waardoor het lastig kan zijn. Er is eigenlijk maar een website die je moet checken. Dat is die van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is bindend. Bij code oranje worden vakanties dus nog afgeraden. Oftewel, je bent dan vaak niet verzekerd als er iets mis gaat. Bij code geel ben je wel in de meeste gevallen verzekerd. Neem voor de zekerheid contact op met je reisverzekeraar.

Meer informatie: www.nederlandwereldwijd.nl