Waarom moet ik hier heen?

Bijna elke winter bevriest een deel van de Niagara-watervallen. Soms een klein beetje, maar ook vaak stevig. Met sneeuw en dagenlange vorst, waardoor een winters sprookjeslandschap ontstaat. Dat zowel van de Amerikaanse als de Canadese kant te bekijken is.

Nederlandse naam: Niagara-watervallen

De bevroren Niagara-watervallen; met sneeuw en ijs. Deze watervallen zijn al prachtig van nature, maar in de winter kun je hier iets bijzonders zien. Een deel van de watervallen is dan meestal bevroren, terwijl ondertussen het water op diverse plaatsen gewoon door raast.

De bevroren Niagara-watervallen.
De bevroren Niagara-watervallen. Shaheen Karolia

Het is een uniek beeld, zowel in Canada als de Verenigde Staten. En ook niet onbelangrijk; het aantal toeristen is stukken minder. Op de weekenden na, dan kan het hier best druk worden als de eerste beelden op social media zijn verschenen.

Bevroren Niagara-watervallen

 

Amerika of Canada?

Je kunt de watervallen eenvoudig aan beide kanten lopend bezoeken, ook in de winter Aan de Amerikaanse kant kun je (ook in de winter) oplopen tot aan het water dat over de rand naar beneden valt.
Vanaf de Canadese kant kun je met name de American Falls en de Horseshoe Falls goed zien.

Niagara Falls in de winter.
Niagara Falls in de winter. Artur Staszewski

 

Beste tijd voor de bevroren Niagara:

Het lastige is dat de vorst (en sneeuw) in de winter niet eenvoudig te plannen is. Het kan in december, maar ook in januari of februari, terwijl het de rest van de winter een beetje doods aan doet. Hou social media als Facebook en Instagram in de gaten en boek dan direct een vliegticket…

Bridal Veil Falls in de avond.
Bridal Veil Falls in de avond. Diego Torres Silvestre

Meer informatie:
www.niagarafalls.ca (Canada)
www.niagarafallsstatepark.com (Verenigde Staten)

Corno’s reistips:

Wil jij de Niagara watervallen met eigen ogen zien? Hierbij wat handige tips om je reis te organiseren. Je kunt je trip ook goed combineren met een langere rondreis door Oost-Amerika of zelfs een combinatie maken met een bezoek aan Oost-Canada.