Waarom moet ik hier heen?

Het Nærøyfjord is smal, woest en omringd door hoge bergen. Ideaal dus voor een kajaktocht, zodat je de grootsheid goed in je op kunt nemen. Vaar rustig rond en kijk om je heen…

Dit relatief kleine fjord is slechts 17 kilometer lang. Maar deze zijtak van het immense Sognefjord is misschien wel de mooiste ter wereld. UNESCO besloot in 2005 dit kleine fjord (en het Geirangerfjord) op de lijst van Werelderfgoed te zetten vanwege de dramatische omgeving.

Kajakken Naeroyfjord

Sommige bergen in het fjord zijn 1.700 meter hoog, terwijl het fjord toch smal is. Door de wilde begroeiing wordt het Nærøyfjord vaak als het wildst van allemaal gezien. Zowel vanaf een boot als vanaf de diverse wandelpaden. De naam Nærøyfjord komt van de Noorse god ‘Njord’, in de Noorse mythologie was hij de god van het zeemanschap en de zeilkunsten.

Op diverse plekken kun je een kajak huren. Met of zonder gids. Hou wel rekening met de boten die hier geregeld voorbij komen. Het beste kun je vroeg in ochtend of in de namiddag of avond gaan. Dan is het lekker rustig….

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Kajakken