Waarom moet ik hier heen?

Het Nærøyfjord is smal, woest en omringd door hoge bergen. Ideaal dus voor een kajaktocht, zodat je de grootsheid goed in je op kunt nemen. Vaar rustig rond en kijk om je heen…

Het Nærøyfjord is een relatief kleine fjord, vergeleken met de andere Noorse fjorden. Dit fjord in Noorwegen het slechts 17 kilometer lang. Maar deze zijtak van het immense Sognefjord is misschien wel de mooiste ter wereld.

UNESCO besloot in 2005 dit kleine fjord (en het Geirangerfjord) op de lijst van Werelderfgoed te zetten vanwege de dramatische omgeving. En terecht, zoals je snel zult zien als je hier bent. Als mens voel je je hier snel gekleineerd.

Bekijk de video van het Naeroyfjord:

Kajakken Naeroyfjord

Het Nærøyfjord zelf ontdekken

Sommige bergen in het fjord zijn 1.700 meter hoog, terwijl het fjord toch smal is. Door de wilde begroeiing wordt het Nærøyfjord vaak als het wildst van allemaal gezien. Zowel vanaf een boot als vanaf de diverse wandelpaden. De naam Nærøyfjord komt van de Noorse god ‘Njord’, in de Noorse mythologie was hij de god van het zeemanschap en de zeilkunsten.

Het indrukwekkende Naeroyfjord in Noorwegen.
Het indrukwekkende Naeroyfjord. Feffef

Kajakken is de manier

Als je je klein en nietig wilt voelen is kajakken de beste optie. Op diverse plekken kun je een kajak huren. Met of zonder gids. Aan jou de keuze. Een gids is handig, hij kent de beste plekjes alsook het verleden van deze plek. Waardoor je allerlei verhalen zult horen, terwijl je lekker peddelt.

Let op!

Hou wel rekening met de (grote) schepen die hier geregeld voorbij komen. Het beste kun je vroeg in ochtend of in de namiddag of avond gaan. Dan is het lekker rustig….

Het weer kan hier snel omslaan. Hou de wolken in de verte in de gaten, maar vooral ook de wind. Als die toeneemt, kan het terug kajakken moeilijker worden.

Lees ook Mijn Reisverhalen:

Noorwegen; Mijn eerste Bucket List reis!

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Reisverhaal
Parapenten in Noorwegen.

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Van Zweeds Lapland naar de Noorse Lofoten

Reizen door Scandinavië is een heerlijke uitdaging om te wandelen, fietsen en vooral om vast te leggen op foto’s. In het mooiste seizoen van het jaar…

Reisverhaal

Ik wilde al lange tijd eens van de bergen van Zweden naar de kust van Noorwegen rijden. De diverse landschappen, maar vooral ook het wisselende klimaat. Om lekker actief te zijn. In de buitenlucht. Op talloze manieren.

Kajakken