Waarom moet ik hier heen?

Trolltunga is wereldberoemd geworden door social media. Deze uitstekende rots is niet eenvoudig te bereiken. Het is een stevige wandeling van minstens acht uur, maar je krijgt er wel een uniek uitzicht voor terug over de omliggende fjorden.

Trolltunga is een opmerkelijke steenformatie die bijna horizontaal uit het gebergte steekt. Je kunt op de steen klimmen en zo over het randje kijken naar de fjorden onder je. Het is erg populair om een foto van een afstandje te maken met slechts een persoon op de ‘tong’.

Hoe kom ik er?

Trolltunga bevindt zich zo’n 350 meter boven het Ringedalsvannet, nabij het Tyssedal (in de gemeente Odda). Vanuit Odda moet je via Tyssedal naar Skjeggedal. Het pad met een T als bewegwijzering, begint achter de Mågelibanen, de voormalige kabelbaan. Deze route is redelijk steil tot de top.

Vanaf de top is het nog zo’n 3 uur lopen naar Trolltunga. In totaal doe je er tussen de acht en tien uur over (heen en terug).

Beste video Trolltunga

Overigens kun je via de Noorse Toeristenvereniging een hut regelen voor je overnachting. Of je neemt je tent mee en zet deze in buurt op, ook dat is mogelijk. Een overnachting in de buurt heeft voordelen. Je kunt de volgende dag dan extra vroeg bij Trolltunga zijn bijvoorbeeld. Of juist de zonsondergang er meemaken.

Meer informatie: www.visitnorway.nl/listings/trolltunga

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Wandelen