Waarom moet ik hier heen?

Een houten hut in het ruige landschap van Noorwegen. Deze hut bij Hammerfest is uniek door zijn architectuur, maar vooral ook door zijn ligging. Een heerlijk rustpunt in al het Noorse natuurschoon.

Hammerfest is voor velen de uitvalsbasis voor de Noordkaap, het uiterste puntje van het Europese vasteland. Maar dit deel van Noorwegen is verder weinig populair. Terwijl de Noren die hier wonen erg trots zijn op hun ruige omgeving.

Mede daarom werd dit project gestart. Op een van de vele bergen hier werd gezocht naar een plek voor een hut. En dat moet niet zomaar een hut zijn, maar eentje waar je echt graag naar toe wilt.

Een heerlijk ontwerp

De Noorse Trekking Association (DNT) vroeg aan het architectenbureau SPINN om een hut te maken die niet opvalt in het landschap, maar wel genoeg aandacht trekt. Wat een behoorlijke uitdaging was. De Noorse fotograaf Tor Even Mathisen maakte de foto’s die nu de wereld over gaan.

De hut is gemaakt van talloze houten panelen, die als een soort harnas in elkaar passen. Het interieur is van licht hout, waardoor de ruimte groter lijkt. Aan de voorkant is glas gezet, zodat je op je gemak van het landschap kunt genieten. Zelfs bij slecht weer.

Bekijk de foto’s van het houten hutje:

Houten cabin hutje bij Hammerfest
Houten cabin Hammerfest
Houten trekkershut noorwegen
trekkershut hammerfest
Hut wandelen hammerfest
houten hut noorwegen wandelen
trekkers cabin noorwegen
architectuur hut noorwegen
mooie houten hut noorwegen

Hoe kom ik hier?

De houten cabin ligt bij Hammerfest in het noorden van Noorwegen. Vanuit het stadje is de hut eenvoudig te bereiken. De beste tijd om te gaan is vroeg in de ochtend of bij zonsondergang.

Lees ook Mijn Reisverhalen:

Noorwegen; Mijn eerste Bucket List reis!

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Reisverhaal
Parapenten in Noorwegen.

Een Bucket List; bijna elke reiziger heeft er een. Ik ook. Met opvallend veel dingen in Noorwegen merk ik. Hoog tijd om een Bucket List reis te maken. Waarbij ik tien dingen ga afvinken. Of misschien wel meer.

Corno’s reistips:

Een land als Noorwegen kun je heel goed zelf bereizen. Je kunt met je eigen auto er naar toe rijden of ter plekke een auto huren. Met een complete rondreis wordt alles voor je geregeld en kun je optimaal genieten van je reis. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Van Zweeds Lapland naar de Noorse Lofoten

Reizen door Scandinavië is een heerlijke uitdaging om te wandelen, fietsen en vooral om vast te leggen op foto’s. In het mooiste seizoen van het jaar…

Reisverhaal

Ik wilde al lange tijd eens van de bergen van Zweden naar de kust van Noorwegen rijden. De diverse landschappen, maar vooral ook het wisselende klimaat. Om lekker actief te zijn. In de buitenlucht. Op talloze manieren.