Waarom moet ik hier heen?

De Highline179-brug in Oostenrijk is populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt hier op honderden meters hoogte lopen boven een dal. Met name in de ochtend en bij zonsondergang is het hier mooi.

De Highline179-brug in Tirol in Oostenrijk is een heerlijke hangbrug voor liefhebbers. Deze hangbrug is maar liefst 406 meter lang. De Highline179, zoals hij officieel heet, is een hangbrug ‘Tibetan Style’. Je wandelt hier 114 meter boven de bodem van het dal in Reutte in het noorden van Oostenrijk.

De brug verbindt historisch belangrijke verdedigingsbouwwerken van de ruïne Ehrenberg en Fort Claudia. Naast de brug kun je beide kastelen ook bezoeken.

Het is een ervaring op zich, de brug schommelt en wiebelt behoorlijk. Maar je hebt ook zicht op bergpieken, waar zelfs in het voorjaar nog sneeuw ligt.

Dit soort stalen hangbruggen worden veel in de Himalaya gebruikt, vandaar het label ‘Tibetan style’. De voetgangersbrug is 1,2 meter breed en ook in de winter open van 08:00 uur tot 22:00 uur. De naam komt van de snelweg 179 die onder de brug doorloopt.

Hoogste hangbrug ter wereld?

De Highline179 was tot juli 2017 de langste voetgangersbrug ter wereld. Sindsdien is de Charles Kuonen-hangbrug in Zwitserland de langste met 494 meter.

Corno’s reistips:

Oostenrijk kun je vrijwel het hele jaar bezoeken. Afhankelijk van de seizoenen kun je genieten van de sneeuw, het voorjaar zien ontluiken of heerlijk wandelen in de zomer of herfst. Hieronder een aantal tips om je reis naar Oostenrijk te plannen.

Zie hoe de brug werd gemaakt:

Highline79 video

Meer informatie: www.highline179.com/nl/