Waarom moet ik hier heen?

De Dachstein Skywalk is een van de meest recente Skywalks. Met de inmiddels beroemde (en beruchte) 'Treppe ins Nichts', oftewel 14 extra treden omlaag in de lucht. Die je leiden naar het allermooiste uitkijkplatform van de Dachstein.

De Dachstein Skywalk hangt over de Dachsteingletsjer in Oostenrijk. Deze gletsjer wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste ter wereld.

En je kunt er nu bijna overheen lopen via een nieuwe attractie; de ‘Skywalk’. Zodat je een goed beeld krijgt van de bergen, de gletsjer en de horizon. Want op een goede dag kun je hier kilometers ver de Alpen in kijken.

Cijfers van de Dachstein Skywalk:

Deze brug is slechts zo’n 100 meter lang. Maar hij hangt wel op een bijzondere plek. De Dachstein Skywalk hangt maar liefst 366 meter boven de ijsmassa.

Treppe ins Nichts

Bijzonder is ook het uitkijkplatform dat hangt boven de kloof. De naam zegt het al: ‘trap naar het niets’. De Treppe ins Nichts is een uitkijkplatform van glas die hangt aan de berg.

Dit is zeker niet een attractie voor iedereen, wat ook goed te zien is als toeristen hier aankomen. Sommigen durven het wel, anderen twijfelen en meer dan genoeg mensen durven dit absoluut niet. De foto die iedereen maakt is als iemand bijna achteloos over de glazen leuning leunt en tuurt in de afgrond er voor.

Dachsteingletsjer wandeling met de Dachstein Skywalk
Dachsteingletsjer brug bij de Dachstein Skywalk

Hoe kom ik hier?

Het adres is Schildlehen 79, 8972 Ramsau am Dachstein, Oostenrijk. Het is de hoogste brug van Oostenrijk en is per kabelbaan bereikbaar.

Meer informatie: www.derdachstein.at/de

Corno’s reistips:

Oostenrijk kun je vrijwel het hele jaar bezoeken. Afhankelijk van de seizoenen kun je genieten van de sneeuw, het voorjaar zien ontluiken of heerlijk wandelen in de zomer of herfst. Hieronder een aantal tips om je reis naar Oostenrijk te plannen.

Dachstein Skywalk met brug
Dachstein Skywalk in Oostenrijk