Waarom moet ik hier heen?

Het is een wonderlijk verhaal. Jellyfish Lake in Palau zit vol met kwallen. Letterlijk vol. De dieren komen hier binnen via een smalle doorgang met de zee, maar kunnen daarna niet weg. En dus kun je zwemmen met duizenden kwallen...

Lokale naam: Jellyfish Lake

UPDATE: Het meer is sinds eind 2017 gesloten, omdat de kwallen massaal dood gingen. De reden is niet geheel duidelijk, maar een menselijke oorzaak kan niet worden uitgesloten. Zo zou zonnebrand de tere wezens kwaad kunnen doen.

Inmiddels doen talloze wetenschappers onderzoek naar het fenomeen. Dat overigens al aan het einde van de jaren negentig ook gebeurde. Ook toen stierven ze massaal, maar bracht een kweekprogramma oplossing. Ook dat is nu de bedoeling. En daarna zal het meer weer open gaan voor toeristen is de verwachting. Mogelijk wel onder een strengere regelgeving.

Dit was het originele bericht:

De foto’s (en video’s) zeggen genoeg. En ja, je moet wel even durven het water in te gaan. Zodra je aan komt lopen zie je ze al. Honderden, nee duizenden kwallen. En zwemmen met deze dieren is niet iets wat logisch lijkt.

Tips zwemmen, snorkelen en duiken met kwallen

Al is dat in het Jellyfish Lake wel anders. In dit unieke meer op de wereld moet je juist zwemmen. En dan merk je al snel genoeg dat het juist leuk is. En ook erg bijzonder. Zeker als je de fraaie bewegingen ziet van de kwallen om zich voort te bewegen.

De kwallen zijn niet giftig, dus je kunt ze ook zonder probleem aanraken. Iets wat echt wel gebeurt, want het is hier erg druk in het water. Met kwallen…