Waarom moet ik hier heen?

Gocta Falls is een waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Via een smal wandelpad bereik je de watervallen, al kan het ook per paard. Je kunt zwemmen in het ijskoude water, maar het is wel lekker na al het gezweet.

Lokale naam: Catarata Gocta, Nederlandse naam: Gocta-waterval

Gocta Falls werd pas in 2005 ontdekt door de Westerse wereld. De lokale bevolking dacht eeuwenlang dat de plek behekst was en meed hem. Inmiddels kun je de waterval te voet bereiken. En te paard, althans voor een groot deel.

Het wandelpad naar Gocta Falls.
Het wandelpad naar Gocta Falls. Corno van den Berg

Onderweg heb je diverse keren uitzicht op de waterval. In een heerlijk decor van regenwoud en steile bergen. Als je bij de voet van de waterval uitkomt, kun je een duik nemen in het ijskoude water. Heerlijk verfrissend en een toepasselijk einde aan je bezoek aan Gocta, zoals de lokale bevolking hem noemt.

Gocta Falls van dichtbij.
Gocta Falls van dichtbij. Corno van den Berg

Corno’s reistips:

Peru is een heerlijk land om doorheen te reizen. Je kunt Peru ook prima combineren met Bolivia. Hieronder een aantal handige tips om je reis te plannen.

Gocta Falls.
De voet van Gocta Falls. Corno van den Berg

Ook leuk!

Ik ben verschillende keren in Peru geweest; van Machu Picchu tot de Amazone. Lees hier mijn reisverhalen:

Het noorden van Peru: Het echte avontuur

Gocta Falls. Een immense waterval in de Amazone van maar liefst 771 meter hoog. Terwijl Kuelap een stad bovenop een berg was. En ik zoek eeuwenoude mummies.

Reisverhaal

Al eerder ging ik naar de populaire bezienswaardigheden van Peru zoals Machu Picchu, Colca Canyon en het Titicacameer. Ditmaal ga ik naar het onbekende noorden. Met een pre-Incastad op een berg en een ongekend hoge waterval van 771m in de...


De Top Tien bezienswaardigheden van Peru

Een van mooiste reizen ooit. Die net even anders is dan de meeste reizen.

Reisverhaal

Veel lezers vragen me wat mijn mooiste reizen waren. Dit is er één van. Ik maakte 2 jaar geleden een reis via de alternatieve Inca Trail naar Machu Picchu, bezocht het Titicacameer en zocht jaguars in de Amazone.