Waarom moet ik hier heen?

Carnaval, maar dan op zijn Afrikaans. Het is een verzameling van alle carnavalparades op aarde. Vol met bonte kleuren en opzwepende muziek.

Het carnaval van de carnavals. Zo willen de Seychellen, een groep van ruim honderd eilanden, zich graag promoten. Hier moeten de beroemde carnavals ter wereld samen komen, maar ook diverse culturen zich kunnen presenteren. Elk land wordt uitgenodigd om mee te doen.

Spaanse carnavaldeelnemers tijdens de parade.
Spaanse carnavaldeelnemers tijdens de parade. Corno van den Berg

Het nog weinig bekende Carnaval van de Seychellen, in de piepkleine hoofdstad Victoria. Die dan uit zijn voegen barst. De inwoners van de eilanden vieren feest en dat mag iedereen weten.

Carnaval op het strand op de Seychellen.
Ook op het strand op de Seychellen is het feest. Corno van den Berg

Een driedaags tropisch dansfestijn, waar alle soorten carnavals aanwezig zijn. Waaronder de schaars geklede dansers van Brazilië, het beroemde kunstenaars van Notting Hill en natuurlijk muzikanten van de eilanden van de Indische Oceaan zelf. Alsook talloze landen die je niet zo snel met carnaval associeert. Zoals Zweden. Of Zimbabwe.

Ook kinderen doen mee aan het carnaval.
Ook kinderen doen mee aan het carnaval. Corno van den Berg

Corno’s reistips:

De Seychellen. Een paradijs op aarde dat je het gehele jaar kunt bezoeken. Je kunt je eigen reis regelen of georganiseerd gaan. Zie hieronder mijn tips.

Wanneer vindt het carnaval plaats?

Het jaarlijkse carnaval wordt meestal gehouden in april.

Lees mijn reisverhaal over het carnaval op de Seychellen:

Zo leuk is carnaval op de Seychellen!

De Seychellen, een wereldberoemd paradijs op aarde. Met stranden die vaak worden verkozen tot de mooiste ter wereld. Een ideale honeymoon-bestemming. Maar er is meer. Ik verdrink in een uitbundig carnaval.

Reisverhaal
Carnaval op de Seychellen.

De Seychellen, een wereldberoemd paradijs op aarde. Met stranden die vaak worden verkozen tot de mooiste ter wereld. Een ideale honeymoon-bestemming. Maar er is meer. Ik verdrink in een uitbundig carnaval.

Eilanden