Waarom moet ik hier heen?

Het strand van Anse Source d'Argent op La Digue is volgens velen het mooiste strand ter wereld. De parelwitte stranden liggen tussen de opvallend roze granieten rotsen, met erachter een groen bos.

Anse Source d’Argent op La Digue op de Seychellen heeft al jaren de naam het mooiste strand ter wereld te zijn. Oorzaak: de granieten rotsen in allerlei vormen, de wuivende groene palmbomen, het kabbelende blauwe water en het zachte witte (of eigenlijk roze!) zand. Een waar kleurenspektakel dat nooit verveelt.

Fietsen op La Digue

Ik maakte een tocht per fiets over La Digue. Het eiland is erg vlak, zodat je hier makkelijk kunt fietsen. De weg voert voornamelijk langs de vele stranden, al fiets je soms ook door de bossen. Let onderweg of je Seychellenreuzenschildpadden ziet, deze dieren leven hier in behoorlijke aantallen. Bovendien lopen ze soms gewoon op de weg, hou dit in de gaten.

Beste tijd:

Er is eigenlijk geen beste tijd voor dit strand. Het is altijd mooi. Maar hier is wel iets bijzonders te zien. De meeste foto’s die je ziet van dit strand zijn gemaakt in vol daglicht. Daar is een reden voor. Rond het middaguur is door eb het meeste strand te zien.

Tegen de avond komt het water verder landinwaarts en zie je veel minder strand. Waarbij het water tegen de rotsen aan klotst, terwijl ik hier in de middag nog op het strand lag. Gelukkig zijn er ook bredere stranden, waardoor je ook in de avond nog genoeg zand krijgt te zien.

Zonsondergang op Anse Source d'Argent op La Digue.
Zonsondergang op Anse Source d’Argent op La Digue. Corno van den Berg

De zonsondergang is hier sowieso perfect om mee te maken. Zorg dus dat je wat te drinken hebt (of koop wat ter plekke) en wacht rustig tot de zon in zee zakt. Kijk dan naar de rotsen; deze worden zowaar nog roder dan overdag.

Het is waarschijnlijk ook het meest gefotografeerde strand ter wereld. Neem de tijd voor dit strand, want veel mooier zul je ze op aarde niet tegen komen. Anderen vinden Anse Lazio op Praslin het mooist. Oordeel zelf op je reis over deze wonderlijke eilandengroep.

Corno’s reistips:

De Seychellen. Een paradijs op aarde dat je het gehele jaar kunt bezoeken. Je kunt je eigen reis regelen of georganiseerd gaan. Zie hieronder mijn tips.

Lees mijn reisverhaal over de Seychellen:

De mooiste stranden ter wereld?

De stranden van de Seychellen worden vaak verkozen tot de mooiste ter wereld. Maar ja, hoe bezoek je 120 eilanden, of beter; welke kies je?

Reisverhaal
mooiste stranden ter wereld

Ik ga op zoek naar het mooiste strand ter wereld. Dat volgens bijna iedereen op de Seychellen ligt. Dat wil ik zien. Al ga ik ook andere mooie stranden bezoeken, want ze hebben er hier veel.

EilandenStrandStranden