Waarom moet ik hier heen?

Een Michelin-maaltijd voor minder dan 5 euro. Het kan sinds kort in Singapore. Niet een, maar liefst twee straattentjes in de miljoenenstad kregen een Michelin-ster voor hun lunchmaaltijden. En dat moet je proeven...

Een straattentje met een Michelinster. Het kan in het moderne Singapore. Op twee plekken zelfs. En voor opvallend weinig geld. al moet je waarschijnlijk wel in de rij staan. Maar als je dan het eten proeft ben je dat vergeten. Geloof me.

Van de twee winnaars krijgt Chef Chan Hon Meng de meeste aandacht. Zijn maaltijd van kip en soja op Hongkong’s wijze wordt door iedereen geroemd. Hij noemt zijn eetkraampje Hong Kong Soya Chicken Rice and Noodle als verwijzing naar Hongkong, waar hij leerde koken. Voor zijn kip gebruikt hij een eigen mengsel van Chinese kruiden.

Het restaurant in Singapore.
Het restaurant in Singapore. Hong Kong Soya Sauce Chicken Ric

Hij blancheert de kip eerst in een bouillon van sojasaus, suiker en het kruidenmengsel. Als laatste gaat er nog een saus over de kip heen. De kip met sojasaus wordt geserveerd met rijst, noten en (als je wilt) komkommer. Het kost je nog geen vijf euro.

Inmiddels heeft Chan zijn straattentje verkocht en is hij iets verderop een klein restaurantje begonnen. Waar het minstens zo druk is.

Chefkok Tang Chay Seng van Hill Street Tai Hwa Pork Noodles kreeg zijn Michelinster voor ‘bak chor mie’, oftewel noedels met varkensgehakt.

Hoe kom ik er?

Je vindt Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle aan 78 Smith Street. Hill Street Tai Hwa Pork Noodles vind je aan Blk 466 Crawford Lane.

Let op!

Het was al druk bij deze restaurantjes, maar sinds Michelin ze een ster heeft gegeven is het nog veel drukker. Het kan maar zo zijn dat je een uur (of langer) moet wachten. Hou daar rekening mee. Daarnaast kan het zijn dat de kippen opraken en dan worden de klanten resoluut de deur gewezen.

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Singapore, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Singapore wordt ook vaak gecombineerd met Maleisië. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.