Waarom moet ik hier heen?

Haal het maximale uit je trip naar de Ngorongoro-krater en slaap in deze unieke boomhutten. Vanuit de boomhutten heb je wijds uitzicht over het nationale park en kun je allerlei activiteiten doen met de Masai.

Highlands Camp in Tanzania bestaat uit speciale tenten die lijken op grote Bubbels. Dit is Tanzania, een van de landen met unieke wildparken als de Serengeti en de Ngorongoro-Krater. Maar het heeft ook diverse bijzondere accommodaties, waar je na een heerlijke dag buiten kunt bijkomen.

Highlands Camp is een van de meest unieke locaties. Het bevindt zich in het bos op de hellingen van de Olmoti-vulkaan aan de noordkant van de wereldberoemde Ngorongoro-Krater. Met uitzicht over de krater.

En je zit relatief dichtbij het park, dus kun je in de ochtend vroeg op pad om als een van de eersten op safari te gaan. Waardoor je hele safari beleving in Afrika een belevenis wordt.

Bekijk enkele foto’s van Highlands Camp:

Boomhut Tanzania
Unieke accommodatie Tanzania
Beste accommodatie Tanzania

Corno’s reistips:

Een rondreis door Tanzania wordt vaak gecombineerd met één of meerdere omliggende landen zoals Kenia of Zambia. Je kunt de route zelf samenstellen of een georganiseerde reis boeken. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Tanzania te regelen.

Maak kennis met ‘boomdomes’, oftewel boomhutten in de vorm van een dome. Een bijzondere overnachtingsplek met ramen die vanaf de grond tot aan het plafond lopen. Zodat je niets mist van de vogels, apen en natuurlijk de zonsondergang en de zonsopkomst.

Elke dome is uitgerust met een kingsize bed, een badkamer met karakteristieke Afrikaanse tinten (en met warm water en een toilet).

Het meest bijzondere is misschien wel dat de domes geheel ecologisch verantwoord zijn, zodat ze weinig tot geen impact hebben op datgene waarvoor jij komt: de natuur.

Goedkoop is het niet. Denk aan minimaal 400 dollar (ongeveer 375 euro) per persoon per nacht. Dit is inclusief en twee safari’s in de Ngorongoro-Krater en alle maaltijden, die als zeer goed worden gewaardeerd door de gasten.

Meer informatie: www.asiliaafrica.com/the-highlands