Waarom moet ik hier heen?

In het Thaise dorp Samut Songkhram is ruimte schaars. Wat tot creatieve oplossingen van de bevolking leidt. De Maeklong Market in dit stadje is inmiddels beroemd geworden. Wie de beelden ziet begrijpt waarom.

Toeristen komen kijken als de trein voorbij komt. Dit gebeurt zo’n vier keer per dag. Dan worden alle marktkraampjes met veel verse waar snel opgeruimd, zodat de trein er langs kan.

Zo ziet de markt er uit. Lechua
Een gewone markt… Lechua

Corno’s reistips:

Bangkok heeft als stad veel te bieden. Bereid je trip goed voor zodat je maximaal kunt genieten.

Beste tijd:
De winter is feitelijk de beste tijd. Deze loopt van half oktober tot eind maart. Temperaturen zijn niet te hoog (gemiddeld tussen 25 en 30 graden) en is het meestal goed en droog weer. Dit is wel het hoogseizoen voor wat toeristen betreft, zeker rond de kerst en oud & nieuw.

De zomer begint in april, waarna de hitte aanhoudt tot en met juni. De stad zucht dan onder temperaturen die tegen de 40 graden kunnen lopen.

Het regenseizoen begint in juli en loopt door tot in oktober. Het regent niet de gehele dag, maar de buien zijn vaak wel stevig. Het aantal toeristen is dan wel veel minder dan in de winter.

De sfeervolle markt van Maeklong. Lechua
Vers fruit op het spoor. Lechua

Als de trein is verdwenen worden de kraampjes snel weer ingericht. Het is een wonderlijk gezicht. De vraag is hoe die vis zal smaken die daar naast het spoor ligt.

Beste video Maeklong Railway Market

De bewoners snappen weinig van de interesse bij toeristen, voor hen is dit de gewoonste zaak van de wereld. Onverstoorbaar gaan ze verder met hun werkzaamheden als de trein is verdwenen.