Waarom moet ik dit doen?

In Bangkok kun je eenvoudig fietsen met een gids. Er zijn  diverse tours waarbij een gids je meeneemt naar de bijzondere plekjes in Bangkok. Waarbij je langs markten, tempels en talloze andere bezienswaardigheden komt.

Bangkok lijkt niet echt een stad om te fietsen. Het verkeer is altijd druk en er gebeuren gekke dingen. Zo lopen er soms zelfs nog olifanten tussen de vrachtwagens, tuk-tuks en auto’s.

De smalle straatjes van Chinatown zijn altijd levendig.
De smalle straatjes van Chinatown zijn altijd levendig. Corno van den Berg

Mensen steken gewoon over, je moet overal om je heen kijken. Maar wij zijn ervaren fietsers dus de meeste mensen kunnen hier goed uit de voeten. De gids helpt je daarbij, zodat je niet in de problemen komt.

Beste video fietsen in Bangkok

Maar in de rustigere delen van deze wereldstad kun je eenvoudig op een fiets stappen en zo de stad verkennen. Al blijft het toch echt wel anders dan bij ons, maar is het wel een erg leuke ervaring.

Een sfeerbeeld op één van de kleine rivieren in Bangkok.
Een sfeerbeeld op één van de kleine rivieren in Bangkok. Corno van den Berg

Meer informatie:
www.covankessel.com
bangkokbiking.com/bangkok

Corno’s reistips:

Bangkok heeft als stad veel te bieden. Bereid je trip goed voor zodat je maximaal kunt genieten.

Beste tijd:
De winter is feitelijk de beste tijd. Deze loopt van half oktober tot eind maart. Temperaturen zijn niet te hoog (gemiddeld tussen 25 en 30 graden) en is het meestal goed en droog weer. Dit is wel het hoogseizoen voor wat toeristen betreft, zeker rond de kerst en oud & nieuw.

De zomer begint in april, waarna de hitte aanhoudt tot en met juni. De stad zucht dan onder temperaturen die tegen de 40 graden kunnen lopen.

Het regenseizoen begint in juli en loopt door tot in oktober. Het regent niet de gehele dag, maar de buien zijn vaak wel stevig. Het aantal toeristen is dan wel veel minder dan in de winter.

Fietsen