Waarom moet ik hier heen?

De pistoolscene tussen Roger Moore (James Bond) en Christopher Lee op het strand kun je je misschien nog wel herinneren. Al stamt de film 'The Man with the Golden Gun' al uit 1974. Dit is het eiland waar het werd gefilmd.

James Bond-eiland (ookwel bekend als Khao Phing Kan) is eigenlijk een bijzondere rots, die inmiddels wereldberoemd is. Sindsdien is er een stormloop van fans, en elke andere toerist. Het strand staat inmiddels vol met souvenirstalletjes.

Toch voel je je hier bijna een geheim agent. Maar… het is er altijd druk. Zorg dat je hier vroeg in de ochtend bent, anders wordt het te druk met toeristen.

De beroemde scene uit de film.
De beroemde scene uit de film.

En is het licht voor foto’s ook niet echt goed meer. Een andere optie is tegen het vallen van de avond te arriveren. En probeer eens een andere foto te maken dan de meeste toeristen doen.

Langs het wandelpad naar het strand heb je diverse mogelijkheden om door het bladerdak heen te fotograferen. Wat hele andere foto’s oplevert.

De ruige omgeving van James Bond-eiland.
De ruige omgeving van James Bond-eiland. Corno van den Berg

De ondergrondse basis uit de film is natuurlijk niet echt, maar regisseur Guy Hamilton heeft niet voor niets voor deze bijzondere plek in de Phang Nga Bay gekozen.

Meer informatie: www.jamesbondisland.com

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Thailand, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd reizen te regelen.

Eilanden