Waarom moet ik hier heen?

De warme wateren van Tonga zijn zeer geschikt voor een unieke ontmoeting. Hier komen jaarlijks bultruggen met hun jongen en jij kunt met ze zwemmen. De dieren zijn zeer nieuwsgierig en de interactie is magisch.

Tongais een eilandengroep in Polynesië. Dit land is inmiddels bekend geworden als walvisparadijs. Je kunt hier het water in en zwemmen (of snorkelen) met deze machtige dieren.

De bultruggen (toch al snel zo’n 15 tot 20 meter groot) komen hier jaarlijks om te overwinteren in het warme water. Het zijn vooral veel moeders met hun jong die hier op hun gemak rond zwemmen.

Beste plek om te zwemmen, snorkelen, duiken met walvissen

Het stoort de dieren niet aldus diverse onderzoekers. Sterker nog, ze zijn nieuwsgierig naar toeristen. Ze kunnen weg zwemmen als ze willen, maar komen vaak juist dichterbij. Waardoor jij een uniek zicht krijgt op de dieren.

Een excursie gebeurt met een gids en is zeer de moeite waard. Het wordt door de overheid streng gecontroleerd, zodat de dieren geen stress krijgen.

Hoe kom ik er?

Vanuit de haven van Vava’u worden de walvisexcursies georganiseerd. Ook vanuit de andere eilanden van Tonga worden walvistochten aangeboden.

Meer informatie:
www.whaleswim.com
www.tongaholiday.com/whale-watching

Corno’s reistips:

Je reis naar Tonga kun je helemaal zelf regelen. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis naar Tonga te regelen.

DuikenEilandenSnorkelen