Waarom moet ik hier heen?

De Orinoco-rivier is met 2.140 km een van de langste rivieren ter wereld. Hij ontspringt in het hoogland van Guyana en eindigt in de Atlantische Oceaan.

Hij is bezongen en verguisd. Dit is de Orinoco, een van de grootste en meer bekende rivieren op aarde.Deze levensader ontspringt in de Sierra Parima in het Hoogland van Guyana, dat vlak bij de grens met Brazilië ligt. Het is een rivier van immense proporties.

Met een boog loopt de rivier om de bergen van het Guyanaschild heen. Het vormt ook voor bijna 400 kilometer de grens met Colombia om daarna dwars door Venezuela te gaan om uit te monden in de Atlantische Oceaan in de buurt van Trinidad en Tobago.

De rivier is ruim 2.140 kilometer lang en is grotendeels bevaarbaar. In het regenseizoen kan de Orinoco-rivier 22 kilometer breed en 100 meter diep worden.

Deze immense rivier is op tal van plaatsen te bereizen per boot; een ervaring en avontuur op zich. Je kunt het beste in Venezuela een boottrip boeken. Of Los Llanos bezoeken, een natuurparadijs in het zuiden van Venezuela.

Rivieren