Waarom moet ik hier heen?

Het American Museum of Natural History is een toonaangevend museum. Hier is veel informatie te vinden over de evolutie (zowel mens als dier), maar ook over het complete dierenrijk en fossielen van bijvoorbeeld dinosaurussen.

Het American Museum of Natural History moet je zien. Het opende al in 1869 haar deuren. Het is beroemd vanwege de dino’s, maar ook de vele diorama’s maken het geheel levensecht. En talloze edelstenen.

Het museum heeft al decennialang talloze medewerkers die overal ter wereld onderzoek doen. Waaronder Henry Fairfield Osborn die als eerste de Tyranosaurus Rex omschreef.

Meer informatie: www.amnh.org

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het American Museum of Natural History, kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Musea