Waarom moet ik hier heen?

Het American Museum of Natural History is een toonaangevend museum in de wereld. als je interesse hebt in de aarde en de natuur is dit een must. Het is ongekend groot.

Het American Museum of Natural History in New York moet je zien. Het opende al in 1869 haar deuren.

Het is wereldberoemd vanwege de talloze skeletten van dinosaurussen, maar ook de vele diorama’s van onze natuur maken het geheel levensecht. En je vindt hier talloze edelstenen.

In het museum is daarnaast veel informatie te vinden over de evolutie (zowel mens als dier), maar ook over het complete dierenrijk en fossielen van bijvoorbeeld dinosaurussen.

Het museum heeft al decennialang talloze medewerkers die overal ter wereld onderzoek doen. Waaronder Henry Fairfield Osborn die als eerste de Tyranosaurus Rex omschreef.

Dit museum is bijna het gehele jaar open. En is ook bij mooi weer de moeite waard. Maar zeker las het regent in New York is dit een heerlijke lek om enkele uren dor te brengen. En geloof me, je blijft hier waarschijnlijk langer dan je vooraf denkt.

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het American Museum of Natural History, kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Bestel je tickets online:

Meer informatie: www.amnh.org

Musea